Eugen Tomac: Ursula von der Leyen spune că România trebuie să intre în SCHENGEN anul acesta

Europarlamentarul Eugen Tomac spune că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere Consiliului să ia o decizie „cât mai curând posibil anul acesta”, astfel încât România și Bulgaria să devină parte a spațiului Schengen.

Ursula von der Leyen: România trebuie să intre în Schengen cât mai curând posibil anul acesta. Imediat după refuzul Austriei de a vota pentru accesul României în Schengen, i-am transmis Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care solicit cu fermitate sancționarea acestui abuz de drept. În scrisoarea de răspuns pe care am primit-o astăzi (luni – n.r.), președinta von der Leyen îmi dă dreptate și subliniază corectitudinea tuturor argumentelor pe care le-am invocat.

Prin urmare, Ursula von der Leyen cere Consiliului să ia o decizie , astfel încât România și Bulgaria să devină parte a spațiului Schengen”, scrie pe Facebook Eugen Tomac, liderul PMP.

„Votul din 8 decembrie este profund nedrept. Această injustiție făcută României trebuie corectată”

El afirmă că răspunsul președintei Comisiei Europene este extrem de important pentru țara noastră și foarte util în contextul procesului pe care l-a inițiat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Votul din 8 decembrie este profund nedrept, iar această injustiție făcută României trebuie corectată. Altfel, creează un precedent foarte periculos. Eu sunt hotărât să continui campania pe care am inițiat-o, «Semnează pentru România în Schengen», până când țării noastre i se va face dreptate. Dacă și tu vrei ca România să fie parte a spațiului Schengen, intră pe romaniainschengen.ro și semnează petiția”, încheie Tomac.

Europarlamentarul Eugen Tomac a deschis, la începutul lunii februarie, o acțiune împotriva Consiliului Uniunii Europene, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și cere anularea deciziei Consiliului JAI din 8 decembrie și recunoașterea dreptului României de a fi în Schengen.

Pentru că suntem toţi cetăţeni europeni cu drepturi egale; pentru că niciun stat nu are dreptul să sfideze Tratatele UE; pentru că nimeni nu are dreptul să refuze un drept câştigat de peste 20 de milioane de cetăţeni europeni; pentru că este obligația noastră să luptăm pentru Dreptate, Demnitate şi Libertate; pentru că România merită în Schengen; am deschis astăzi (luni – n.r.) o acțiune împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, a anunțat Eugen Tomac.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.