Sindicatul Europol Neamt a tras numeroase semnale de alarma si chiar a si organizat zeci de actiuni de protest, acuzand ca la varful MAI functioneaza o adevarata MAFIE. Evident, curajul sindicalistilor nu a ramas fara urmari, acestia fiind cercetati disciplinar in mai multe dosare deschise la Serviciul Control Intern din IPJ Neamt sau chiar la nivelul IGPR.

Un ultim exemplu despre cum functioneaza mafia din Politie, este furnizat evident, tot de Europol. Seful de la Control Intern din Ministerul de Interne, deci cel care dă ordine la toate Serviciile de Control Intern din IPJ-uri, comisarul sef Ionica Iulian, a fost prins baut la volan cu o alcoolemie de 0,22 la mie. Ei bine, desi abaterea celui care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate pentru toti politistii, a fost constatata anul trecut (2020), nimeni nu l-a sanctionat disciplinar nici pana astazi. Asta, in timp ce ministrul Bode nu ezita sa acuze, sa certe si sa denigreze politistii din strada ori de cate ori are ocazia ”În Poliția Română, dacă ești directorul Direcției Control Intern și ești prins băut la volan, în timpul serviciului, nu ești tras la răspundere disciplinară, dimpotrivă, primești sarcina să elaborezi și să avizezi proceduri care stabilesc condițiile în care sunt cercetați disciplinar polițiștii!

Frumos, nu? Deontologic, nu?
De bun simț, nu? Legal, nu?
Anul trecut, directorul Direcției Control Intern, Cms șef Ionică Iulian, a fost depistat în trafic, în timpul serviciului, cu o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,22 mg/L. Inspectorul General avea obligația să declanșeze cercetarea disciplinară. Nu și-a îndeplinit-o.
Ba mai mult, dispune ca Direcția Control Intern să elaboreze o procedură privind cercetarea disciplinară a polițiștilor, sub directa îndrumare a ofițerului de poliție care NU a adus niciun prejudiciu de imagine Poliției Române și NU a încălcat Codul Deontologic și interdicția de a consuma alcool în timpul programului de lucru, cine altcineva decât Cms șef de poliție Ionică Iulian.
Ministrul Bode, în prostia lui, critică agenți de poliție în spațiul public, îi găsește vinovați fără nicio anchetă internă.
În schimb, când e vorba de un director din conducerea poliției, ministerul tace, IGPR-ul nu mârârie, protecția ofițerului fiind asigurată … în stil mafiot.
Lucrătorii Direcției Control Intern, învie morți. Dacă le duci un cadavru în putrefacție, fac minuni, îl readuc la viață. Dacă ei zic că trăiește, păi trăiește, punct.
Suntem noi proști și chiori, vedem numai ilegalități și abuzuri când, de fapt, în Poliția Română totul merge ca uns. Managementul unsorii protectoare funcționează!
Dai cu alifie, vina dispare. Șeful e vindecat, prostul … tras în țeapă!”, spun sindicalistii Europol Neamt.
Iata raspunsul primit de acestia cand au intrebat oficial ce masuri s-au luat impotriva comisarului prins baut la volan:
Serviciul Control Intern este continuatorul fostului ”Doi ș-un sfert” și a devenit intre timp un intrument de represiune al capilor mafiei din Politie, contra politistilor care nu-si tin gura sau care nu inteleg sa inchida ochii in fata legii atunci cand este nevoie. Totodata, este si un instrument de ascundere si musamalizare a abaterilor politistilor angrenati in sistemul mafiot din MAI. Sigur, acelasi hram îl poarta “‘Controlul Intern” si in cadrul IPJ Neamt. Ultimul caz musamalizat de lupii moralisti de la Control Intern-IPJ Neamt, este cel de la Roznov, cand politistii care au incercat sa ascunda un caz de agresiune sexuala asupra unui minor, au fost scosi basma curata.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.