Eveniment inedit pentru judetul Neamt. ”Duminică, 20.06.2021, voi înota Lacul Bicaz”, transmite celebrul inotator Avram Iancu, intr-un mail trimis redactiei tvmneamt.ro. Originar din Petroșani, de profesie bibliotecar, acesta este unul dintre cei mai cunoscuti inotatori din lume, stabilind recorduri greu de egalat si lansandu-se in curse inot in conditii dintre cele mai dificile, cum ar fi parcurgerea inot pe toata lungimea Dunarii (2.860 de km). Pentru asta a fost nominalizat la titlul de înotătorul anului 2017 de către World Open Water Swimming Association.
Pe 20 iunie, la ora 8 dimineata, Avram Iancu va incepe cursa pe Lacul Izvorul Muntelui de la Poiana Largului pana la barajul de la Bicaz. Distanta pe care si-a propus sa o parcurga inot, este de 23 de km. ”La ora 8 dimineața mă voi arunca în apele reci ale Bicazului (17-18-19 grade Celsius) și voi străbate cei 23 de kilometri ai celebrului lac românesc, în aproximativ 10 ore, din direcția Piatra Teiului-Baraj.
Înotul se va desfășura după toate regulile de marathon swim și va fi recunoscut de către toate marile asociații de profil din lume : Marathon Swimmers Federation , World Open Water Swimming Association
Din echipa acestui înot fac parte:
Swimmer: Avram Iancu
Observers: 1 Mihai Badea , 2 – un reprezentant al presei nemțene
Paddlers: Marc Neculai , Flavia Iancu, Andrada Iancu
Boat Pilot: Dan Pârjolea
Land support (car): Vanea Aniko Emese
Land support (tech): Sergiu Hălăucă
Vă vom pune la dispoziție un link LIVE TRACKER (țineți aproape!) unde, pe toată durata zilei, veți putea urmări evoluția înotului meu în timp real. Este și pentru voi un bun prilej de a vă acomoda cu o astfel de urmărire în perspectiva marelui înot din lacul Balaton, de luna viitoare. (https://stirileprotv.ro/…/avram-iancu-vrea-sa-doboare…)”, transmite Avram Iancu.
Mai jos, un material video despre cum a reusit inotatorul sa traverseze inot si Marea Neagra, fara niciun echipament de protectie

Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.