Biblioteca Judeţeană propune, pentru perioada următoare, o nouă serie de  evenimente pentru cele mai variate interese de petrecere a timpului liber.

Astfel, ziua de miercuri, 24 mai 2017 debutează, la ora 09.00, cu două ediții simultane a pledoariilor pentru cunoaștere, prin lectură, organizate sub genericul  Biblioteca de la A la Z în Sala “Atelier”, de Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană), într-o întâlnire cu elevii clasei a III-a B din cadrul Şcolii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamţ (prof. coord. Adriana Dumitrescu) și în Secţia de carte pentru copii, dedicată, de această dată, elevilor claselor I – IV din cadrul Şcolii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamţ (prof. coord. Alina Grigoriu). De la ora 11.00, Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” oferă, în Sala „Atelier”, o întâlnire cu filmul „Craii de Curtea Veche” (România, 1995), în regia lui Mircea Veroiu, în cadrul Matineului cinema. De la ora 13.15, în Sala “Info-Club” se va desfășura colocviul Patrimoniul Mondial UNESCO – povești de călătorie, organizat de Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană). De la ora 14.00, în cadrul Secţiei de carte pentru copii se va desfășura Clubul de handmade ce abordează de această dată pictura pe figurine din polistiren. Celor ce vor să cunoască limbile străine le sunt dedicate, de la ora 17.00, două cursuri: în Sala „Victor Brauner” – pentru limba franceză, iar în Sala „Tezaur” – pentru limba engleză, organizate de Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner”, în partneriat cu prof. Elena David și Doina-Cecilia Iordăchescu. Tot de la ora 17.00, în Sala „Atelier”, cei mici sunt invitați să descopere Paleta de culori a copilăriei, într-un curs de iniţiere în pictură organizat de Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană) şi Secţia de carte pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ, în parteneriat cu Clubul „Artis”

Joi, 25 mai 2017, de la ora 09.00, Secţia de carte pentru copii propune o nouă ediție a Literaturii pe ecran – cu vizionarea unor secvențe din filmul artistic “Dumbrava minunată” (după Mihail Sadoveanu), într-o întâlnire cu elevii clasei a II-a din cadrul Şcolii gimnaziale “Elena Cuza” Piatra-Neamţ (prof. coord. Alina Minuț). De la ora 11.00, în Sala „Tezaur”, Secţia de carte pentru adulţi propune seniorilor, la Clubul de Joi, “Lecturi bacoviene”, la 60 de ani de la trecerea în eternitate a scriitorului. De la ora 13.15, în Sala “Info-Club”, Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană) organizează o dezbatere sub genericul Călător în U.E. Drepturi și libertăți în Spațiul Economic European. De la ora 14.00, în Sala “Info-Club”, Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană) propune, în parteneriat cu FUN EDUCATION, un proiect educațional pentru copii (Fun Reading and Storytelling, Fun Animation – curs de animație, Fun Debate – curs de oratorie și dezbatere, Fun Science). De la ora 17.00 urmează să se desfășoare din nou cursul de limba engleză, pentru adulți, în Sala „Tezaur”.

Vineri, 26 mai 2017, de la ora 15.00, în Sala “Info-Club” se va desfășura o nouă ediție FUN EDUCATION. De la ora 16.00, Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” invită melomanii în Sala „Atelier”, la o nouă serie de audiţii şi vizionări, organizate în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii muzicii simfonice” și comentate de dr. Constantin Goilav, iar în Sala „Victor Brauner” propune, într-o întâlnire cu membri ai cercului de profil din cadrul Palatului Copiilor Piatra-Neamţ (prof. coord.: Cristina Petrariu), un atelier de creație plastică.

Ionut CORFU

sursa: comunicat Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.