Exclusivitate TvmNeamt. Informatii pe care trompetele/trompeta din presa controlata de inculpatul Ionel Arsene nu vor avea vreodata curaj sa le faca publice, au ajuns in posesia TvmNeamt. Porecle sau ”nume de cod”, cum le-au numit sursele noastre din interiorul CJ Neamt si PSD Neamt, folosite in discutii conspirative purtate de ”mahărul” (Arsene) inculpat in doua dosare penale, vor putea fi vazute mai jos. Este vorba despre ”numele de cod” atribuite unor personaje din imediata apropiere a lui Arsene, inventate si folosite imediat dupa preluarea conducerii CJ Neamt de catre băiatul amintit (”băiatul/băieții” este un termen folosit de Arsene in ultima conferinta de presa in care a confundat pe jurnalistii de buna credinta cu băieții de pe ulița comunei sale natale, Grumăzești-ÎNVĂȚAT CU LIMBILE CATIFELATE, INCULPATUL ARSENE SARE LA GÂTUL PRESEI INCOMODE: ”BĂIEȚII ĂȘTIA, PRESA CU VENIN, NU MĂ INTERESEAZĂ PĂREREA LOR”).

Foarte important este de precizat faptul ca unele persoane ale caror ”nume de cod” pe care le veti vedea mai jos habar nu aveau cum sunt poreclite in cercurile din imediata apropiere a lui Arsene, adica de colegii lor. Tocmai asta este si ideea in anumite cazuri. Numele ”codate” sunt folosite uneori si in discutii la care participa unii dintre cei porecliti. De exemplu, la o masa la restaurant sau intr-un birou, vorbeau X,Y si Z. Z nu trebuia sa stie ca se vorbeste despre el, asa ca X si Y foloseau ”numele de cod” al lui Z care habar n-avea ca se vorbea chiar despre el/ea. ”Numele de cod” erau/sunt folosite atat in discutii fata in fata cat si in convorbiri telefonice, sms-uri, ori pe grupuri de facebook sau whatsapp.

Sursele TvmNeamt se intreaba pe buna dreptate ce rost ar fi avut sa se foloseasca ”nume conspirative” in sediul CJ Neamt, in birourile Prefecturii Neamt sau in sediul PSD Neamt, daca nu se puneau la cale ilegalitati. Numele din lista de mai jos sunt folosite si in prezent, dar cel mai probabil, vor fi schimbate sau metoda va fi abandonata. Aceleasi surse spun ca oamenii care nu sunt prinsi in aceste grupuri de interese au denumit pe cei care fac parte din acest joc obscur, ”Mafia de Grumăzești” sau ”Interlopi de bazar”, pentru ca poreclele/numele de cod folosite, tin de sfera infantilismului. In opinia surselor TvmNeamt, numai niste minți cu puternice accente de schizofrenie ar fi putut cloci asa ceva, crezând că in acest fel vor putea tine in anonimat actiuni la limita legii penale.

Si mai interesant este faptul ca in discutiile ”interlopilor de bazar” este pomenit si numele (de cod) lui Liviu Dragnea dar si al Oanei Bulai, consilier personal al premierului Viorica Dancila.

Mai jos, o parte din lista cu ”numele de cod”, subliniate cu ROȘU (mai sunt si alte nume, dar pentru că veridicitatea lor trebuie sa mai treaca prin niste etape de verificare din punct de vedere jurnalistic, ne rezervam plăcerea pentru un episod 2, sau poate si 3 ori 4).

Ionel Arsene ”Edy”: I s-a pus un nume de cod ceva mai acceptabil, nu putea fi poreclit urât chiar șeful ăl mare.

Oana Bulai, un personaj extrem de controversat, fost county manager al judetului Neamt, actual consilier personal al premierului Viorica Dancila pe probleme de educatie si sanatate- ”Sora”: numele de cod este posibil sa i se traga de la faptul ca indiferent de ce boacane (ilegalitati) face unul sau altul, trebuie gasita o cale de mijloc, adica sa se faca pace. Oana Bulai se implica in astfel de actiuni, drept dovada, plangerea penala facuta de Janel Iosub la DNA, omul din PSD care a ales sa scoata la iveala toate ilegalitatile ”regimului Arsene”.

Vasile Panaite (Piti)- ”Omul de la țară”: Panaite este fost prefect, demis din functie in martie 2018 imediat dupa ce s-a aflat ca este martor in dosarele in care a fost arestat Ionel Arsene. Posibil ca ”numele de cod” sa-i fi fost pus pentru ca inainte sa fie prefect era primarul comunei Dragomiresti (la țară), pozitie din care a executat anumite ordine foarte profitabile din punct de vedere financiar. Panaite a facut parte din camarila lui Pinalti, fiind cunoscut ca un foarte bun executant cand este vorba de ”bani pentru partid”. În prezent, desi are o cârcă de dosare penale, Panaite este aspirant la scaunul de primar al municipiului Piatra- Neamt, la alegerile locale din 2020. Daca le va mai apuca.

Mihai Apopii Mama Mare”: Apopii este presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt, unul dintre oamenii de baza ai lui Pinalti si patron de firma producatoare de mobila, foarte prospera pe toate timpurile. Numele de cod este posibil sa provina de la dexteritatea lui Apopii sa rezolve multe dintre problemele financiare sau de alta natura ale potentatilor zilei, indiferent de regimul politic, el fiind inainte de 1989 ofiter de contrainformatii al Armatei (MAPN) deci stie mai bine decat oricine sa o faca pe Mam`Mare pentru dl. Goe.

Daniel HarpaMilițianul”: Harpa este actualul primar al orasului Targu- Neamt, aflat in grațiile lui Arsene, oamenii lui, inclusiv sotia, fiind numiti in functii importante dupa alegerile locale si parlamentare din 2016. El a fost politist cu mai multi ani urma, de aici si ”Militianul”, nume de cod care aminteste de practicile comuniste (interogatorii sub tortura si comportament abuziv).

Doru Conachi ”Mazda”: Director la Directia Tehnica a CJ Neamt. A mai ocupat si in trecut functia, apoi a fost trimis o perioada director la Drupo, e revenit la CJ Neamt si a ajuns iar pe functia amintita. Poate fi vazut in multe dintre pozele cu asa-zisele vizite de lucru ale lui Arsene, șezând blând de-a dreapta șefului. Nu se stie deocamdata de ce ”Mazda”, dar posibil sa fie din cauza vitezei de reactie atunci cand i se ordona ceva.

Emilia ArcanCiuperca”: Fosta presedinte de CJ Neamt, actual senator PSD Neamt si mama de fiica instalata la conducerea functionarilor publici din Romania, evident fara vreo interventie din partea mamei senatoare, totul pe merite deosebite la prezentarile de chiloti, sutiene si costume de baie.  Deocamdata nu stim de unde vine ”Ciuperca”, insa banuim ca nu de la ”Palaria Sarpelui” care este o ciuperca otravitoare.

Ioan MunteanuHotul Bătrân” sau Geamantan”: Munteanu a fost deputat (5 mandate) pana la inceputul anului 2018 cand a fost trimis in judecata intr-un dosar de trafic de influenta. Sursele noastre spun ca ”numele de cod” i se trage de pe vremea in care Pinalti era Alfa si Omega in judetul Neamt, iar Munteanu era trimis la Bucuresti cu geamantane de bani din care lua si el cat îi cadea in mana, uneori chiar si 50.000 de euro

Dan ConstantinSecuristul”: Este unul dintre oamenii care intotdeanua a cazut in picioare, indiferent de regimurile politice. Cunoscut ca unul dintre cei mai mari ”combinatori” din judetul Neamt, Dan Constantin este si in prezent consilier personal al lui Arsene si omul care dirijeaza tot ce inseamna angajari si investitii la Spitalul Judetean Neamt. ”Securistul” vine de la functia de presedinte UTC Neamt (Uniunea Tinerilor Comunisti) pe care a ocupat-o inainte de `89, cand daca nu erai ”vaccinat” de Securitate, nu puteai fi lider la partid, fie el si PCR. Dan Constantin a ocupat aproape toate functiile politic-administrative din judetul Neamt, inclusiv cea de presedinte al CJ Neamt fiind cunoscut ca omul fara mama fara tata cand vine vorba de turnatorii, ca sa-i fie lui bine.

Adrian NitaPostasul”: Fost partener de cuplu cu Oana Bulai, fost PDL-ist infocat, trecut apoi in barca Monicai Macovei ca presedinte M10 pe Neamt, ulterior membru PSD Neamt din 2017 dupa ce in 2015 tragedia ”Colectiv” l-a scos in strada pe scarile Teatrului Tineretului din Piatra- Neamt cu sloganul ”Jos clasa politica!” inscriptionat pe tricou. Acum este asa-zis purtator de cuvant la Prefectura Neamt (prefect Daniela Soroceanu- PSD) si nu mai vrea ”Jos clasa  politica!”. ”Postasul” i se trage, spun sursele TvmNeamt, de la disponibilitatea lui de a transmite mai departe mesajele actualei ”clase politice” catre terți, dar si de la a duce vorba mai departe fara sa i-o ceara nimeni. Unii îi spun bârfă, dar pe cartea de munca e trecut purtator e cuvant.

Ion AsafteiSurul”: Asaftei este relativ nou in functii publice importante si mai mult decat sigur nu stie ce inseamna whatsapp si nici cum este poreclit de partenerii de coalitie, adica de Edy, Sora si altii. Asa ca daca-si gaseste numele pe vreun transcript cu porecla ”Surul”, va sti ca despre el e vorba. ”Surul” vine de la faptul ca are parul alb, fiind ceva mai in varsta.

Dan Misaila ”Mistretul”: Misaila era unul dintre apropiatii lui Pinalti de pe vremea cand acesta era un fel de Mesia portocaliu. Misaila era de fapt ceea ce in termeni mai mai putin protocolari, inseamna ”sageata”. In 2016 a fost cazat vreo 30 de zile la ”Beciul Domnesc”, iar acum este judecat intr-un dosar greu pe evaziune fiscala, instrumentat de DIICOT. Nu cu mult timp in urma, Misaila a reusit sa intre in grațiile lui Arsene, dupa ce inculpatul aminitit, l-ar fi vrut pe Misaila trecut la ”amintiri din copilarie”. Despre numele de cod ”Mistretul” nu putem sa stim cu precizie de unde vine, putem doar doar sa banuim, stiind ca mistretul este un animal salbatic care daca e nevoie, râmă până cade copacul cu tot cu ghindă.

Daniel Niță ”4 DINȚI”: Daniel Nița este patron de firma de constructii numita Trust CCDP. Mai nou, de prin 2017, firma lui Niță este și administratorul Tele M, televiziunea locala a lui Arsene. Evident, firma lui Niță castiga la greu licitatii pentru lucrari din bani publici, dar desigur, fara vreo legatura cu Arsene, chiar daca Nicol (n.n. Nicoleta Husaru, purtatoare de vorbe platita din bani publici de la CJ Neamt) iese cam zilnic la cafenele si restaurante cu Niță. ”4 DINȚI” vine de la faptul ca omul chiar are probleme cu dantura, lucru care nu-i opreste pe amicii lui PSD-isti plini de moralitate, sa scoata porecle din defecte fizice. Fiind un bun sponsor, Nita ”a beneficiat” la un moment dat si de serviciile de pupincurism ale site-ului ziarpiatraneamt.ro, controlat de Arsene, unde i s-au dedicat contracost niste ode de tip propaganda sovietica (Trust C.C.D.P., adevărații eroi din această campanie de limitat dezastrele produse de inundații)

Daniela Soroceanu ”P…..a”: Daniela Soroceanu, fosta secretara a judetului, actual prefect de Neamt. Ea nu mai are nevoie de vreo prezentare, fiind deja celebra in presa locala si in presa nationala, pentru numeroasele gafe pe banii statului, cum ar fi un concediu medical de vreo 16 luni. ”Numele de cod” folosit de subordonatii de la prefectura si de colegii ei de la PSD nu poate fi reprodus, purcica fiind inspirat din manualele de zoologie, capitolul suine.

Gheoerghe Stanciu ”Tangalo”: Stanciu este fost ofiter al celebrei doi si-un sfert, ajuns ca prin minune ca si ”Securistul”, consilier personal al lui Arsene. ”Tangalo” ar putea veni de la un dans australian pentru tineri, dar care la Neamt pare ca se aplica indiferent de varsta.

Adrian Bourceanu ”Broscoiul”: Adrian Bourceanu este un avocat destul de apreciat, actual consilier judetean PSD. La un moment dat, in urma cu aproximativ un an, Bourceanu si-a exprimat nemultumirile fata de mai multe decizii ale lui Arsene, inclusiv fata de numirea Nicoletei Husaru in CA-ul Romatsa, mai ales ca Nicol venea din PDL direct la PSD dupa alegerile locale din 2016, la recomandarile Oanei Bulai. Revolta lui nu a avut urmari demne de luat in seama, insa probabil ca de aici i s-a tras si ”Broscoiul”, omul fiind purtator de ochelari, iar din razbunare pentru razvratire, colegii PSD-isti l-au asemanat cu un batracian.

Ar mai fi George Norocel Harabagiu, cel poreclit ”Gardianul”, dar cel mai important personaj din lista este Liviu Dragnea. In discutiile oamenilor lui Arsene de la Neamt, Dragnea este mentionat ”Omul de la Vale”. Din punct de vedere geografic, Dragnea este ”Omul de la Vale”. Sa fi fost o premonitie si din punct de vedere politic?

P.S. Ramane totusi de lamurit o chestiune. Ce aveau de vorbit Arsene, trompeta si camarila atat de secret, incat toti, inclusiv Dragnea aveau nume de cod? Sa stie oare ceva niste anchetatori DNA?

Ionut CORFU

3 COMENTARII

  1. Fara sa am vreo implicare directa sau indirecta in acest subiect, sunt un om corect si va pot spune ca fiind un fost apropiat al gruparii arsene-bulai cunosc aceste nume de cod folosite. Am auzit de “N” ori discutii cu si despre aceste personaje care se ocupau cu diferite atributii, ordine, sau de la sine putere in cercul acestora. Radeam cu lacrimi si un apropiat a lui arsene si oana bulai, celebrul gardian imi spunea: ” nu mai rade dracului ca poate se inseamna cineva”! Camora din Sicilia” e pantaloni scurti in fata Omertei nemtene”!

  2. Adrian Nita inainte de a fi POSTASUL a fost SAVURICI in perioada in care avea un restaurant de unde facea bani frumosi iar mancarea vanduta venea din alta parte. Dar la momentul potrivit vor aparea informatii complete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.