”Ionel Arsene a suferit o înfrângere usturătoare în instanţă, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, funcţie din care a considerat că directorii unor instituţii subordonate pot fi schimbaţi aşa, din pix, peste noapte, fără motive justificate. Pe formă e vorba de un proces pierdut de CJ Neamţ, pe fond e încă o dovadă a dictaturii personale – confirmată ca stare de fapt dar invalidată din punct de vedere a normalităţii juridico-administrative”, titreaza vestea.net, referindu-se la faptul ca instanta a dat castig de cauza omului de cultura Adrian Alui Gheorghe, demis abuziv in mai 2017 din functia de director la Bibliotecii Judetene ”G.T. Kirileanu” Neamt. Ordinul ar fi venit de la Ionel Arsene si a fost pus in practica de Laurentiu Dulama, la acea vreme, vicepresedinte CJ Neamt. Dulama a condus comisia de evaluare constituita special pentru demiterea a 3 directori de institutii culturale: Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Neamt si Biblioteca Judeteana. Toti cei 3 au fost executati din functiile pe care le ocupau absolut legal, prin concurs. Dupa aproape un an, Dulama a fost la randul lui executat, fiind exclus din CJ Neamt, chiar de catre cei ale caror ordine le dusese la bun sfarsit.

Sentinta prin care lui Adrian Alui Gheorghe i se face dreptate a fost emisa ieri (27 septembrie) de Curtea de Apel Bacau care a confirmat astfel sentinta data de Tribunalul Neamt. CJ Neamt poate face recurs in termen de 15 zile, insa sansele sa se schimbe ceva sunt aproape nule.

Motivul pentru care Alui Gheorghe a fost demis abuziv este unul de-a dreptul halucinant. Jurnalistul Valentin Balanescu (Mesagerul de Neamt) a afirmat astazi ca ordinul de executare a lui Adrian Alui Gheorghe a venit dupa ce acesta si-a exprimat pe contul sau de facebook, sustinerea pentru protestele de la inceputul anului 2017, impotriva celebrei OUG 13. Afirmatia este cat se poate de plauzibila, pentru ca in CJ Neamt si in Prefectura Neamt (dupa instalarea prefecturesei Soroceanu) domneste o adevarata stare de teroare, angajatii fiind urmariti pas cu pas, inclusiv in ceea ce priveste activitatile de pe internet. Ei pot fi victimele razbunarilor sefilor daca dau un like unde nu trebuie, sau daca NU dau un like unde trebuie.

Dupa ce sentinata va ramane definitiva si irevocabila, Adrian Alui Ghoerghe va trebui sa fie despagubit. El va trebui sa primeasca 5.000 de lei daune morale, 4.000 de lei cheltuieli de judecata si plata integrala a salariilor din momentul in care a fost concediat abuziv, pana la momentul in care i se va face plata, adica va trebui sa primeasca leafa pe cel putin 17 luni, poate chiar 20 de luni, suma totala ridicandu-se la aproape 100.000 de lei.

Cine va plati? Evident, CJ Neamt, din banii platitorilor de taxe si impozite, care sunt datori acum sa suporte financiar si mofturile lui Arsene, pe langa fotograf de curte, masina si sofer cu care se plimba peste 20 de zile pe luna la Bucuresti, fotograf de curte, consilieri personali, purtatori de cuvant, mimoze plantate prin diverse functii, dar si lingăii din presă (trompetele) care tot din bani publici sunt platiti.

Dar oricat de multi bani ar primi Adrian Alui Gheorghe, nicio suma nu poate sterge umilinta prin care a trecut in acest rastimp, fiind nevoit sa supravietuisca aproape doi ani fara nicio sursa de venit si pe deasupra sa mai suporte si cheltuielile cu un proces costisitor, totul pentru a se satisface poftele de razbunare ale unor asa-zis politicieni, fara scrupule.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.