Ea este femeia (foto) care a făcut un gest demn de un exemplu de spirit civic. Guzu Baghiu Andreea a găsit aproape 17.000 de euro puși într-un plic, ieri, 28 martie, în parcarea unei clinici medicale din Piatra Neamț. După ce și-a dat seama pe ce a pus mâna, femeia nu a mai stat pe gânduri și s-a dus cu banii direct la poliție.

Aatăzi, polițiștii l-au identificat și pe cel care a pierdut banii. Este vorba despre un bărbat tot din Piatra Neamț, care avea pregătită întreaga sumă pentru a da salariile unor angajați. Evident, bărbatul a reintrat in posesia banilor, iar datorită onestității celei care i-a găsit, salariile angajaților nu au întârziat decât o zi. ”O femeie de 34 de ani din Piatra-Neamț a demonstrat un exemplu uluitor de onestitate și spirit civic.

La data de 28 martie, Guzu Baghiu Andreea s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, aducând cu ea un plic ce conținea suma impresionantă de 16.800 de euro. Da, ați citit corect – 16.800 de euro.

Ea a povestit polițiștilor că a găsit plicul cu bani, în parcarea unei clinici medicale private din Piatra-Neamț, realizând imediat că cel mai corect este să îl înmâneze autorităților. Gestul ei a fost cu atât mai remarcabil cu cât această sumă de bani ar fi putut fi o tentație pentru mulți.

La data de 29 martie, polițiștii au reușit să identifice proprietarul banilor, un bărbat în vârstă de 84 de ani, din Piatra-Neamț, care ne-a spus că acești bani erau destinați plății salariilor angajaților, ceea ce ar fi putut afecta în mod serios multe familii din comunitate.

Spiritul civil și gestul altruist al Andreei servește drept exemplu pentru întreaga comunitate și dorim să îi transmitem și pe această cale felicitări pentru acest gest”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

I.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.