Fake news ticalos astazi, din partea PNL Neamt. Partidul care s-ar vrea a fi una dintre formatiunile politice cu atitudini impecabile din punct de vedere moral si care se autoproclama salvatorul natiei, a recurs la un gest absolut sinistru astazi, atragandu-l intr-o oribila capcana pe reputatul chirurg Codrut Munteanu, directorul Spitalului Judetean Neamt. Totul s-a desfasurat chiar la sediul PNL Neamt.

Pe surse, circula informatia potrivit careia, medicul Codrut Munteanu a fost contactat de o cunostina si rugat sa mearga pana la sediul PNL Neamt, pentru a se vedea cu deputatul Mugur Cozmanciuc. Medicului i s-a dat de inteles ca șeful PNL Neamt ar avea nevoie de un sfat/ajutor medical. Fiind o persoana de buna credinta, medicul a mers la sediul PNL Neamt, unde a fost invitat intr-un birou in care pe langa Cozmanciuc, mai erau Andrei Carabelea (proaspat membru PNL, fost PDL, fost PACT) si scriitorul Adrian Alui Gheorghe. Niciunul dintre cei trei nu parea suferind, fapt care i-a ridicat niste semne de intrebare medicului Codrut Munteanu, insa acesta nici nu se gandea ce avea sa urmeze. Dupa vizita lui la liberalii nemteni, pe contul de facebook al lui Andrei Carabelea a aparut o poza din sediul PNL Neamt, si o postare in care Carabelea insinueaza ca medicul abia ales ieri vicepresedinte PSD Piatra Neamt, s-ar fi inscris in PNL si ca-i reneaga pe PSD-isti, inclusiv pe Ionel Arsene. Postarea a aparut si pe contul oficial de facebook al PNL Neamt, insa a fost stearsa ulterior, dupa ce au inceput sa apara reactiile de indignare din partea PSD-istilor si a lui Codrut Munteanu, vizavi de minciuna sfruntata pe care liberalii au lansat-o in spatiul public.

Codrut Munteanu a reactionat prompt si dur la mârșava incercare de atragere a numelui său intr-o farsa de maxim prost gust, si spune despre cei care s-au gandit la asa ceva ca sunt lași: ”Nu credeam că voi trăi ziua în care niște politicieni lași mi-ar folosi numele în scopuri atât de mârșave!

Din moment ce la discutii a asistat si Mugur Cozmanciuc, iar postarea lui Carabelea inca este pe contul lui de facebook, este evident ca fake news-ul a avut si girul șefului liberalilor nemteni.

Deloc intamplator, pentru ca doar copiii mai cred in coincidente, scenariul PNL a fost pus in aplicare la mai putin de 24 de ore dupa ce medicul a intrat in PSD, primind functia de vicepresedinte la organizatia Piatra- Neamt. Pentru PNL-isti nu a contat faptul ca se folosesc in cel mai josnic mod cu putinta de un om cu o reputatie de invidiat si cu o educatie mult peste nivelul celor mai multi dintre ei, ci mai important a fost sa-si atinga scopul politic, acela de a-i determina pe PSD-isti sa se dezica de Codrut Munteanu si sa se ajunga eventual pana la ponegrirea unuia dintre cei mai valorosi medici romani.

De fapt, fara sa-si dea nici ei seama, lucrurile au iesit taman pe dos. PNL-istii nu au reusit decat sa-i creasca notorietatea sau cota politica lui Codrut Munteanu, pentru ca din acest moment se va vorbi foarte mult despre el si despre cum au incercat liberalii sa atraga un medic intr-un joc politic mizerabil. Deci s-ar putea ca PNL Neamt astazi, sa fi scos din joben candidatul ideal al PSD pentru Primaria Piatra Neamt.

Iata precizarile facute de Codrut Munteanu intr-un comunicat de presa remis redactiilor dupa fake news-ul liberal:

În urma apariției în mass-media locală și pe paginile de socializare ale unor politicieni a unei imagini și a unor explicații referitoare la persoana mea, sunt nevoit să fac anumite precizări:

  1. Am fost invitat la sediul PNL Piatra Neamț și, în calitate de director la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, dar și de proaspăt vicepreședinte al organizației municipale a PSD Neamț, am dat curs invitației. Am avut o discuție deschisă și liberă, fără să îmi pot imagina că sunt atras într-o capcană și voi fi folosit într-o dispută ieftină, politicianistă. Buna mea credință stă astfel în balanță cu intențiile meschine ale unor membri PNL care recurg la astfel de mizerii, neavând altceva de exprimat în campania electorală.

 

  1. Relațiile mele cu Consiliul Județean Neamț, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență, au fost foarte bune. Pe alocuri, desigur că au existat și mici imperfecțiuni. Cine are relații impecabile cu toți funcționarii din instituțiile publice, să arunce piatra! Din nou, liberalii nemțeni au înțeles în mod josnic să se folosească de persoana mea pentru a aduce atingere Consiliului Județean și în special președintelui acestuia, Ionel Arsene. Relația mea cu dl Ionel Arsene este foarte bună. Este un om pe care îl admir: este extrem de puternic, știe ce vrea, știe ce poate, este neobosit și își pune toată energia în acțiuni pentru Neamț. Liberalii nu au un astfel de om și atunci e mai ușor să îl atace pe el, chiar și prin intermediul altora. Este rușinos și sub demnitatea oricui.

 

  1. Am venit la Neamț și am preluat Spitalul Județean într-o perioadă grea. Am pus mult suflet și toată buna mea credință în a încerca să redresez acest mamut. Nu este ușor. Puțini știu ce am avut de înfruntat și câte probleme am găsit. Multe din acțiunile mele s-au lovit însă de obstacole. Pentru că haosul este cel mai bun mediu al corupției, așa cum virușii atacă un organism cu imunitate scăzută. Cine profită de haos? Poate chiar cei care mă lovesc azi pe mine și pe președintele Ionel Arsene.

 

  1. Sunt, de ieri, vicepreședinte al PSD Piatra Neamț. Nu m-aș fi alăturat acestei echipe dacă nu aveam convingerea interioară că sunt oameni buni, alături de care mă pot implica și pot face bine comunității și în alt mod decât ca medic. Cei care mă cunosc știu că nu am încărunțit degeaba: sunt un om simplu, care toată viața a muncit și s-a pus în slujba celorlalți. Singura mea avere e cuvântul meu. Și recunoștința celor pe care i-am vindecat de-a lungul vremii. Nu credeam că voi trăi ziua în care niște politicieni lași mi-ar folosi numele în scopuri atât de mârșave! De aceea, intenționez să îmi depun demisia de la conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru a nu implica această instituție într-o dispută ieftină, electorală. Voi continua să lucrez alături de echipa de la PSD Piatra Neamț și îmi voi canaliza întreaga energie pentru a le demonstra nemțenilor că există o diferență între politica pentru oameni și cea pentru conturile de socializare! Vă mulțumesc! Dr. Codruț Munteanu, vicepreședinte PSD Piatra Neamț

Mai jos, postarea fake news a lui Andrei Carabelea, unul dintre liberalii care aspira la statutul de candidat la Primaria Piatra Neamt din partea PNL:

Astăzi la sediul PNL Neamt a venit domnul Dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean Neamț. Domnia sa ne-a împărtășit constrângerile la care este supus de PSD și conducerea Consiliului Județean Neamț care pun pe ultimul plan nevoile pacienților și ale medicilor.
Nu a fost adus aici cu arcanul.
Nu a venit pentru că vrea să facă politică, alta decât politica pacientului.
A făcut acest pas pentru că simte că are nevoie de un partener onest și pentru că are încrederea că găsește acest partener în persoana Președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc și în echipa liberală.

Aceasta este diferența. La #PNL oamenii vin din dorința de a construi, nu din constrângeri.
Fac un apel la toți oamenii de bună credință din acest oraș, din județ și din această țară să nu mai accepte abuzurile și constrângerile și să ne aliniem împreună pentru a instaura normalitatea. PNL Neamț va fi un partener onest și activ în atingerea acestui obiectiv.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.