Primaria a decis cu privire la modul in care se vor incalzi in aceasta iarna cetatenii care pana in urma cu mai bine de o luna de zile erau racordati la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Consilierii municipali au aprobat, in sedinta “de indata”, de luni, 6 octombrie o serie de masuri prin care, centralele SACET si cele de bloc, sa fie preluate fie de asociatiile de proprietari fie de Locativ SERv, avand in vedere ca instanta urmeaza sa de averdictul in privinta falimentului LOCATO, societate a Consiliului Local PIatra Neamt, prin intermediul careia se furniza agent termic. Astfel, din cele 42 de centrale SACET, 14 vor fi preluate de catre Locativ, pentru a se incheia in continuare contracte cu asociatiile de proprietari, iar alte 9 vor fi preluate direct de locatarii blocurilor, fiind in special vorba despre chiriasii din ANL-uri.
Astfel, potrivit rapoartelor de specialitate, “S.C.LOCATIVSERV S.R.L. , prin act aditional in sensul , respectiv al cap.II- Obiectul contractului cu urmatoarele: serviciul de exploatare a centralelor termice care alimenteaza bloc H6, H7, H8, H9, H12, H13, H14, H15, H16, H17, bloc S1-str. Stamatin, bloc D3-str. Tiparului, bloc E0, nr. 40/B aleea Ulmilor, bloc E0-nr. 40/C, aleea Ulmilor: incheie in nume propriu contracte cu furnizorul de gaze naturale, electricitate, apa; incheie in nume propriu contract de service-mentenanta cu o firma autorizata; factureaza incaseaza si vireaza sumele incasate catre furnizorul de gaze naturale, electricitate, apa, iar celelalte prevederi ale contractului de prestari servicii nr. 13255 din 28.03.2014 incheiat cu SC LOCATIVSERV SRL raman neschimbate”.
Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
“Sedinta a fost necesara pentru incheierea contractelor cu Eon, in vederea furnizarii gazului. Discutam despre 42 de centrale care practic vor inceta sa mai furnizeze agent termic, datorita declansarii procedurii de faliment a LOCATO. Din cele cele 42 de centrale, 14 vor fi preluate, prin contract de prestari servicii de cei de la Locativ SErv, iar alte 10 vor fi preluate de alte entitati – 9 de catre asociatii si 1 de catre Palatul Copiilor”
In acelasi context, consilierii locali au trebuit sa aprobe si plafoanele pana la care se face compensarea pentru valoarea chiriilor, acolo unde chiriasii si-au montat centrale pe cheltuiala proprie. De asemenea, si chiriasii cu dizabilitati, care in mod normal nu platesc chirie vor fi ajutati pentru a-si monta centrale proprii. Consiliul Local a decis ca acestia sa primeasca o suma nereturnabila, care sa acopere cheltuielile de montaj a instalatiei interioare de incalzire a locuintelor pe care le ocupa, fie ca sunt sociale, fie ca fac parte din fondul locativ al Primariei.
Compensarea chiriilor pentru chiriasii acre si-au montat centrale pe cheltuiala proprie, se face cu suma de pana la 3000 de lei pentru lucrarile la bransamente si cu pana la 1800 de lei pentru achizitionarea centralelor.