La sediul unor firme și la domiciliile unor persoane fizice suspectate de falsificarea unor produse de îmbrăcăminte și comercializarea lor sub diferite mărci au avut loc 12 percheziții, joi în Neamț și în alte trei județe. Acțiunea polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române s-a derulat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. „Joi, 8 octombrie, s-au derulat mai multe percheziții pe raza a 4 județe, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecționarea și comercializarea unor produse contrafăcute. Începând cu luna august a acestui an, polițiștii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au desfășurat mai multe activități specifice în vederea probării unor infracțiuni de evaziune fiscală, contrafacere și concurență neloială săvârșite de mai multe persoane fizice și juridice de pe raza mai multor județe din nord-estul țării“, se precizează în comunicatul IGPF.

În baza activităților informativ-operative derulate, pe data de 8 octombrie polițiștii de frontieră din cadrul IGPF, ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și ITPF Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului, au desfășurat 12 percheziții pe raza județelor Neamț, Suceava, Iași și Vaslui. Oamenii legii au descins la sediul unor persoane juridice și la domiciliile unor persoane fizice, la percheziții fiind găsite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, pantaloni sport etc.) care erau inscripționate cu mărci protejate și care prezintă suspiciuni de contrafacere, mai arată sursa citată.

Din datele actuale, anchetatorii au estimat un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro, pentru recuperarea căruia au instituit sechestru asigurator pe mai multe conturi ale societăților comerciale implicate în cauză, pe clădiri, autoturisme, utilaje și mașini industriale de confecții. Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale față de 19 persoane fizice și juridice sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacere și concurență neloială.

Suportul de specialitate al acestei operațiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații și Serviciul de Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările în acest dosar continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cristina Iordache

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.