Falsul grosolan in acte publice, produs la Primaria Poiana Teiului este un subiect prea fierbinte si delicat chiar si pentru prefectul judetului Neamt, Vasile Panaite.

Luni (14 august) tvmneamt.ro a publicat un articol de presa in care se demonstreaza cum votul consilierilor locali a fost falsificat. Un proiect de hotarare este respins cu egalitate de voturi iar in documente apare ca aprobat cu unanimitate de voturi, falsul fiind girat de secretarul comunei si servindu-i primaritei Ana Ancuta, cea care a fost initiatoarea proiectului. In urma acestei hotarari falsificate, la primarie a fost organizat un concurs pentru ocuparea a patru posturi in primarie. (Vezi AICI detalii si VIDEO)

Tot luni, noi l-am contactat telefonic pe Gabriel Apetrii, purtatorul de cuvant de la Prefectura Neamt, caruia i-am solicitat un punct de vedere al prefectului vizavi de aceasta situatie.

Nici pana in aceasta dupa amiaza (ora 15), dupa mai bine de 48 de ore, nu am primit niciun raspuns, semn ca acest subiect este unul prea fierbinte chiar si pentru ”garantul respectarii legii la nivel local”, asa dupa cum suna una dintre atributiile prefectului. Daca ar fi si altfel de comunicare la Prefectura, decat poze pe facebook, poate ca pentru cetateni ar fi un pic mai bine.

Nu stim ce l-o fi impiedicat pe prefect sa ia atitudine si nici nu vrem sa ne luam dupa gurile rele care pun aceasta tacere pe seama faptului ca primarita Ana Ancuta este PSD, sau ca prefectul asteapta sa vina cineva din concediu pentru a i se dicta cum sa reactioneze, de aceea avem inca sperante ca garantul respectarii legii va avea in cele din urma un punct de vedere.

Reamintim cateva dintre atributiile prefectului:

”Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local. Prefectul este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local.

Activitatea prefectului se întemeiaza pe principiile:

a) legalitatii, impartialitatii si obiectivitatii

b) transparentei si liberului acces la informatiile de interes public

c) eficientei

d) responsabilitatii

e) profesionalizarii

f) orientarii catre cetatean

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.