Breasla hotilor se pare ca a inventat termenul de formare si perfectionare continua fiind in permanenta legatura si cu ceea ce inseamna noutatile tehnologice si, poate, cei mai in masura sa tina pasul cu cercetatorii din intreaga lume in gasirea asa-numitelor „brese” ale noutatilor tehnologice. Din pacate hotii isi folosesc energia si inventivitatea doar pentru a produce pentru cei din jur cat mai mult rau, iar furturile lor au dus nu de putine ori la jecmanirea oamenilor si de ultimii bani agonisiti in mod cinstit. De la munca bruta ce consta in furtul din buzunare unde riscurile sunt mari, hotii au evoluat in permanenta, reusind sa fure printr-un simplu apel telefonic profitand de naivitatea oamenilor. Telefonul a devenit astfel un mijloc de munca super eficient pentru hoti daca tinem seama de cati le-au cazut in plasa doar la categoria „accidentul”. Chiar daca aceasta metoda de furt a fost mediatizata in permanenta si numarul celor inselati a scazut considerabil, se pare ca nu exista zi in care sa nu apara in tara cate un nou pagubit prin aceasta metoda. In ultima perioada a aparut o noua ramura in breasla hotilor, cea in care hotii se dau drept reprezentanti ai unor firme ce furnizeaza energie. Unii sunt asa-zisi specialisti in energie electrica iar altii sunt „specialisti” in verificarea instalatiilor ce folosesc gazul metan. Legitimandu-se ca angajati ai respectivelor companii ei, hotii, patrund in casele oamenilor si analizeaza posibilitatea efectuarii unor furturi sau, pentru a nu se complica cu inca o vizita, cer bani pentru anumite servicii de verificare pe care, chipurile, le efectueaza in general la centralele termice si masinile de gatit. Si in aceste cazuri in presa au aparut materiale care trag un semnal de alarma precizandu-le oamenilor ca aceste societati furnizoare de energie nu incaseaza bani pentru serviciile efectuate decat prin banci dupa emiterea unei facturi si, sub nicio forma nu cer angajati lor bani in mod direct.
In acest week-end, mai multi cetateni dintr-un bloc situat pe strada Smirodava din Roman au semnalat faptul ca la usile lor au aparut echipe formate din doi indivizi care aveau drept misiune interventia la instalatia de cablu in urma aparitiei unor probleme. Scenariul dupa care actionau era relativ simplu. Cei doi intrau in scara blocului si vizau in special apartamentele de la ultimul etaj. In timp ce se asigurau ca nu e nimeni pe scara blocului ei demontau cablurile de la mufele exterioare. Dupa ce efectuau aceasta operatiune sunau la usa apartamentului care ramanea fara semnalul tv si de internet prezentandu-se ca fiind de la cablu sositi pentru a remedia defectiunile respective.
Cei de la firma de cablu au fost contactati telefonic si au transmis destul de clar ca nu au nicio echipa in zona respectiva iar politica firmei impune ca inainte de orice interventie ceruta si programata sa contacteze telefonic beneficiarul. Cetatenii Romanului sunt avertizati si de aceasta data ca trebuie sa fie foarte atenti atunci cand deschid usa acestor reprezentanti ai firmelor de furnizare de servicii care in mod obligatoriu trebuie sa se legitimeze iar copiii aflati singuri acasa sa nu deschida usa nici unui necunoscut.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.