Un medic din Piatra- Neamt, are niste reactii care denota nostalgii comuniste si jigneste presa ca raspuns la articolul nostru de ieri, in care aratam nepasarea de la Spitalul Judetean Neamt, cel putin in ceea ce priveste transparenta (Vezi articolul aici!)

Medicul Nelu Cojocaru (foto), caci despre el este vorba, se erijeaza in avocatul Spitalului Judetean Neamt si spune ca daca ar fi dupa el, ar cenzura cel putin 50% dintre jurnalisti, deci, de ce nu… chiar pe toti

Dupa ce-i raspundem si ii explicam ca astfel de atitudine aminteste de vremuri cu regim totalitarist, in care oameni ca el nu cracneau si se abonau la singurul ziar existent, respectiv ”Scanteia”, ca sa le fie lor bine, omul revine si ne atrage atentia…”Habar nu aveti cu cine vorbiti”, ca si cum ar fi trebuit sa ne inchinam la el, la Dumnezeul din Piatra- Neamt, care probabil ca-si tinea la loc de cinste carnetul de membru PCR si se bucura de toate privilegiile regimului comunist, cand se baza pe ”pile si relatii”, iar daca unul ca el dadea un simplu telefon, un jurnalist ar fi fost desfiintat. Si ne spune ca ”exista o haita de jurnalisti”, jignind fara nicio remuscare o breasla care buna sau rea, asta o hotarasc cititorii si uneori organe ale statului, este unul dintre pilonii unei democratii. Ca nu le place unor fosti comunisto-stalinisti care ar vrea sa se auda doar vocea lor, este o cu totul alta poveste.

Apoi, medicul totalitarist isi permite sa trimita un mesaj privat autorului articolului, in care jigneste si i se adreseaza cu un tupeu fantastic pentru un om ce se presupune ca ar trebui sa aiba ceva educatie, cu apelativul ”Băiete… afirmi o imbecilitate”, si incearca sa explice ca de fapt el era un fel de disident care si-a dorit din toata inima sa-l vada pe Ceausescu intins pe laiță, cu toate ca nu ne amintim sa-l fi vazut pe vreo lista cu fosti detinuti politici si presupunem ca si-a facut meseria in liniste in perioada de care ii este atat de dor.

Tonul si formulele de adresare denota faptul ca dl. Cojocaru se crede superior noua, muritorilor de rand si considera ca ar trebui sa deschidem gura doar cand unul ca el (nici nu stim noi cu cine vorbim, nu-i asa…) ne da voie.

Nelu Cojocaru este medic de familie si are cabinetul undeva prin Maratei. El este iesit de ceva vreme la pensie, insa i-a fost prelungit contractul cu CNAS pentru a putea profesa in continuare. Tot respectul pentru medicii pensionari care isi desfasoara activitatea in continuare, nu avem nimic cu ei, bravo lor! Dar credem ca unii, ca Nelu Cojocaru sunt un pic depasiti de vremuri, altfel nu se explica astfel de iesiri. Daca in public isi permite sa se comporte ca un zbir, nu vrem sa ne imaginam relatia cu pacientii sai.

Aruncandu-ne o privire pe profilul sau de facebook, observam ca omul distribuie o scrisoare mai veche a unui medic din Galati, in care se pledeaza necesitatea spagii la medici (foto) Deci, medicul Cojocaru, sustine un sistem medical bazat pe spaga. Frumos, ce sa zicem. Poate ca de asta jigneste cand amintim de transparenta.

Nu stim ce interese are Nelu Cojocaru la Spitalul Judetean Neamt, de se aprinde asa la un articol in care nu este pomenit numele lui si in care nu se face nici cea mai mica aluzie la el sau macar la medicii de familie, dar o sa incercam sa aflam. Din cate stim noi, el nu a activat pana acum in cadrul spitalului dar, poate o fi ruda cu cineva de acolo sau… cine stie.

Este cel putin ingrijorator ca astfel de mentalitati persista si chiar sunt asumate fatis, mai ales cand vedem ca ele vin din partea unor medici, oameni ce ar trebui sa aiba o conduita morala exemplara. Si este la fel de ingrijorator faptul ca mai sunt medici care cred ca lor li se cuvine totul si ca fara ei lumea s-ar sfarsi, universul ar disparea, iar noi trebuie sa le fim recunoscatori lor ca niste iobagi stapanilor si sa multumim bunului Dumnezeu ca ni l-a lasat printre noi pe unul ca Nelu Cojocaru.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.