Consiliul Județean renunță la proiecte, în loc să le implementeze!, spune consilierul judetean USR, Laurentiu Crețu. Conform acestuia, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Judetean Neamt, NU se va mai extinde/modernizează, așa cum anunta cu surle și tobe propaganda PSD- Arsene în 2018, pentru că a fost reziliat contractul de proiectare.
Se pierd astfel 200.000 de lei (aproximativ 40.000 de euro) din bugetul CJ Neamt, bani cheltuiți pe diverse proceduri în cadrul proiectului care a devenit acum o amintire din povestea electorala a PSD, cu cei 21 de milioane de euro investiti în spitalele din Neamt. Între timp, Arsene a cheltuit 3 milioane de euro pe spitalul fantomă de la Lețcani și promite un spital judetean nou nouț.
În ședința de pe 28 noiembrie va fi supusă la vot încetarea proiectului “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț”.
Valoarea inițială a proiectului era de peste 7 milioane de lei în 2018, atunci când s-a propus pentru prima dată realizarea acestuia, a cărui valoare a devenit între timp 17,4 milioane lei. CJ Neamț ar fi avut o contribuție inițială de peste 0,5 milioane lei în 2018, astăzi, cei 2% cofinanțare plus cheltuieli neeligibile au urcat la 10,2 milioane lei. Astfel, în luna octombrie a acestui an, contractul de proiectare a fost reziliat.
Motivații: “predarea etapizată, întârziată și incompletă a documentațiilor” de către firma contractată pentru proiectare și asistență tehnică, “risc mare de nefinalizare a implementării”, prin adresă sosită la CJ în data de 13.10.2022 și existența unui proiect pentru construcția unui nou Spital Județean
Acum, ce-a păpat lupul, e bun păpat! Mai exact a dispărut din bugetul județului suma de 200 mii lei, bani cheltuiți pentru realizarea activităților din cadrul proiectului, proiect care în acest moment nu mai există. Dar să nu fim triști. Dacă aruncăm cu privirea peste gard, mai în vestul țării, în Bihor, mai exact, adică tot în România, vedem că se poate!
La Oradea, în 2020 a fost deschisă cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară, cu o investiție de aproape 32 de milioane de lei. Cum ar fi fost să avem și noi o unitate de primiri urgențe modernă, la standarde europene, într-un spital care are atât de mare nevoie de reabilitare și modernizare?”, transmite consilierul judetean, Laurentiu Crețu.
În 2017, site-ul de propagandă PSD Neamt, începea un serial-odă cu mărețul proiect de care s-a ales praful.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.