Prefectura Neamt a ajuns un fel de SRL unde fiecare face ce-l taie capul, in functie de cat de mult este sustinut de partid, adica de PSD. Institutia a devenit una capusata de interese si oameni care cred ca totul li se cuvine, ajungandu-se astfel la a fi folosita pentru lupte politice murdare, ori pentru diverse razbunari personale sau de grup, ori pentru a-si arata muschii diverse personaje ajunse peste noapte prin functii la care in urma cu doar cateva luni nici nu visau, daca nu ar fi fost niste politruci de cea mai joasa speta si ar fi trebuit rasplatiti cumva, chiar si cu functii in institutii unde trebuie respectate anumite cutume si unde nu poate lucra chiar orice neica nimeni.

Asa s-a ajuns la o situatie fara precedent in judetul Neamt. Prefectul judetului (in cazul de fata Daniela Soroceanu) este pazita la iesirile publice de soferul institutiei (foto jos), George Norocel Harabagiu. Nicaieri in lumea civilizata nu s-a mai vazut ca un sofer sa-si pazeasca seful, sau sa apara alaturi de el la manifestari publice sau la diverse alte activitati oficiale institutionale. Ei bine, la Prefectura Neamt se poate. Soferul prefecturii, Norocel Harabagiu si-a asistat sefa la conferinta de presa de vineri (28 iunie), sustinuta in holul intrarii principale a cladirii care gazduieste si prefectura. Prezenta lui acolo nu are nicio justificare, avand in vedere ca el este un simplu șofer, iar prefecta a coborat in hol direct din birou, deci este exclus sa fi mers cu mașină și șofer prin cladire. Daca este angajat ca șofer și indeplineste alte functii, este absolut ilegal, si cu atat mai grav, cu cat Prefectura este un fel de miniguvern in teritoriu, deci nu poate fi tratata ca o filiala de partid sau ca un SRL, iar prefectul sa fie supervizat in activitati de catre un sofer, fie el chiar si scrib/lingău de partid.

Spre comparatie, niciodata nu a fost vazut in astfel de ipostaze soferul lui Arsene, sau al vreunui vice de CJ. Cum ar fi sa asiste soferul premierului Dancila la conferintele de presa de la Guvern sau de la PSD?

Surse din prefectura povestesc un episod de noaptea mintii, petrecut in urma nu cu mult timp, cand Catalin Chitei, administratorul judetului Neamt (urmatoarea functie in judet dupa presedintele si vicepresedintii CJ) s-a trezit intr-o dimineata ca nu-si mai poate parca masina in curtea institutiei. Jandarmul de la intrare i-a atras atentia ca locul a fost rezervat pentru șoferul prefecturii, George Norocel Harabagiu. Stupefiat, Chitei a cerut explicatii de la Prefectura (unde s-a mai vazut ca un sofer sa aiba loc de parcare rezervat alaturi de șefii institutiei), insa s-a ales cu un perdaf din partea șoferului Harabagiu care și-a văzut rănit orgoliul de conducator auto de Duster cu numere de MAI. Pana la urma, problema a fost rezolvata de Arsene, care i-a dat castig de cauza lui Catalin Chitei. Astfel de aberații cu șoferul  Harabagiu pe post de tartor in Prefectura Neamt, se petrec aproape zilnic și vom mai insista asupra lor.

In luna martie 2019, Daniela Soroceanu l-ar fi vrut pe Harabagiu sef de Cancelarie, insa a abandonat planul dupa ce presa locala a dezvaluit ca acesta a fost condamnat si a ispasit o pedeapsa cu inchisoarea, pentru santaj. L-a angajat sofer, insa personajul isi depaseste cu mult atributiile, aparand in vizitele prefectului in judet, sau mergand in controale la primarii alaturi de functionarii din Corpul de Control al Prefecturii, arogandu-si functii si atributii pentru care altii au facut vreo 20 de ani de scoala, nu doar 8 sau 10.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pușcăria este considerată experiență în carieră și în viață, lucru demonstrat și în familia prefecturesei… Prietenii rulmenților și ai manageriatului de la complexul muzeal știu despre ce e vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.