Speculatiile conform carora protestul de la Bucuresti de pe 10 august ar fi fost organizat de SRI, Soros sau cine stie ce alte organizatii oculte, sunt spulberate.

Fapt fara precedent, la manifestatia contra PSD de la Bucuresti au participat chiar si membri PSD si ALDE din judetul Neamt. Si nu orice membri, ci oameni cu functii in partid sau in administratiile publice. Au fost consilieri locali, cel putin un viceprimar si angajati din primarii sau alte institutii publice, in total aproximtiv 100 de persoane care s-au grupat si au mers la Bucuresti pe cont propriu pentru a demonstra impotriva Guvernului Dancila si a propriilor formatiuni politice din care fac parte.

Cu o parte dintre ei, tvmneamt a tinut legatura in timpul protestelor, iar articolele publicate in zilele respective se bazau si pe informatii furnizate chiar de la membrii PSD si ALDE Neamt.

Desi initial au spus ca nu vor sa se afle, cei despre care vorbim si-au dat astazi acceptul ca aceste informatii sa fie facute publice, tocmai pentru ca s-au saturat de dezinformarile de dupa protest, dar si de incercarile conducerii PSD de a pune mana pe tot ce misca, fara sa mai tina cont de nimeni: ”Vrem sa demontam minciunile aparute in spatiul public. Nu a fost nicio conspiratie, ci un protest al unor oameni carora le-a ajuns cutitul la os, iar acum am ajuns fim haituiti de jandarmi si sa fim numiti huligani. Putem dovedi ca am fost acolo. Chiar daca pare greu de crezut, au mai fost membri PSD-ALDE si din alte locuri din tara. Avem poze, insa le vom face publice la momentul potrivit, nu acum, pentru ca cel putin in judetul Neamt, in institutii si in administratiile publice, domneste o stare de teroare impusa de la centru (n.n. conducerea PSD Neamt). Nu se mai tine cont de nicio parere, suntem obligati sa facem pe placul celor de la judet, iar daca nu ne supunem, suntem terorizati si amenintati cu pierderea serviciilor sau cu excluderea din partid. Unii au si patit-o, au fost si ei cu noi. Am protestat si noi din toata inima. Oamenii trebuie sa inteleaga ca in PSD si ALDE nu sunt doar hoti si corupti si speram ca pana la urma, cele doua partide sa fie reformate, dupa indepartarea liderilor cu tendinte dictatoriale. Referitor la violente, asa dupa cum va spuneam si imediat dupa protest, putem jura cu mana pe inima ca violentele au fost incepute de jandarmi. Intentia clara a fost sa se sparga mitingul pentru ca eram prea multi si au crezut ca daca ramanem acolo mai multe zile, vor pierde puterea. Stiau ca in piata sunt si membri ai partidelor de guvernamant, iar daca acest lucru ar fi iesit la iveala in acea seara, situatia s-ar fi complicat enorm pentru PSD-ALDE, pentru ca in tara sunt multi nemultumiti din cele doua partide si ar fi trebuit doar o scanteie ca sa prinda si ei curaj. Lucrurile au degenerat cand fara avertisment si fara sa fie cineva violent, jandarmii au lansat grenade cu gaze exact in mijlocul pietei. Ce a urmat, se stie foarte bine”, au declarat protestatarii PSD-ALDE, care cel putin pentru moment, doresc sa ramana sub anonimat din motive lesne de inteles.

Faptul ca membri PSD-ALDE au ajuns sa protesteze impotriva propriului guvern si a propriilor partide, arata ca cele doua partide au gresit grav directia in care merg si nu mai este mult pana cand totul va face implozie. Cel putin in PSD Neamt (s-a vazut ieri ca si la nivel national) tensiunile si revolta acumulate in ultimul an, depasesc orice imaginatie, iar situatia nu pare sa se reglementeze, ba chiar din contra, fiind din ce in ce mai evident ca liderul PSD Neamt, Ionel Arsene este total rupt de realitate dupa ce puterea i-a anihilat instinctele politice si umane. Un amanunt foarte important, cei mai multi primari PSD au stiut ca oamenii lor merg sa protesteze, si-au dat si acceptul, iar asta inseamna ca sustinerea pentru liderul PSD Neamt este in cadere libera in judet. Primarii PSD au nemultumiri extrem de mari, dar despre asta vom vorbi intr-un articol viitor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Respectivii membri PSD puteau protesta prin inaintarea demisiilor din partid si din functiile pe care le ocupa dar e mai bine sa rozi la ciolan si sa fii si martir. Oricum , sa ajungi sa ti dai m**e singur i ar soca si pe cei care joaca in filmele pt adulti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.