Situatie fara precedent in comuna Poiana Teiului, judetul Neamt. Primarita Ana Ancuta refuza de peste doua saptamani, sa plateasca salariile angajatilor. Acestea trebuiau sa fie incasate de pe data de 7 august. Aproximativ 27 de oameni sunt afectati.

De dimineata, am primit mesaje la redactie de la angajatii primariei care nu stiu unde sa se mai planga. Au familii, copii, facturi, rate, credite si deja lipsa salariilor se resimte. La Prefectura Neamt nu stim daca au vreo sansa sa rezolve ceva, pentru ca prefectul Vasile Panaite refuza sa ia atitudine in fata incalcarilor flagrante ale legii, care se petrec la Primaria Poiana Teiului. (Vezi AICI cum se falsifica votul consilierilor locali)

Potrivit unor surse din randurile angajatilor, primarita refuza sa semneze documentele cu care contabila ar trebui sa ridice banii pentru salarii de la Trezoreria Bicaz. Acestia spun ca unul dintre motive ar fi razbunarea, pentru ca mai multi angajati ar fi oferit informatii presei despre ilegalitatile care se petrec in primarie. Un alt scop al refuzului de a plati salariile, este acela de a-l pune intr-o lumina negativa pe viceprimarul Enache. Ana Ancuta le spune angajatilor sa-l caute pe acesta sa le dea salariile, desi un viceprimar nu are nicio atributie in acest sens. Plata salariilor depinde doar de primar, iar daca noile salarii marite nu au fost aprobate in Consiliul Local, ele pot fi platite ca si pana acum, conform vechii legi a salarizarii.

Din pacate, in lipsa reactiei autoritatilor, unii primari ajung sa se creada stapani peste comunitati intregi, ajungandu-se la situatii cum este si cea de mai sus, in urma carora au de suferit oameni nevinovati, prinsi la mijloc intre ambitiile politice sau/si personale ale celor care ar trebui sa contribuie la bunul mers al institutiilor si comunitatilor in fruntea carora au fost alesi.

Primarita Ana Ancuta a refuzat sa raspunda la apelurile telefonice, pentru a comenta aceasta situatie.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.