Alunecarile de teren de la Farcasa raman in continuare un subiect foarte sensibil, de care autoritatile fug ca dracul de tamaie. Dupa zece zile de la aparitia fenomenului, rastimp in care tvmneamt a trebuit sa readuca subiectul in atentia publica de 3 ori, cineva pare sa devina un pic interesat de situatia de acolo, dar nu prea tare, pentru ca frige. Deocamdata, se clocește o comisie.

In aceasta dimineata, colonelul Ioan Nitica, seful ISU Neamt a declarat pe grupul de presa pe care comunica cu jurnalistii, ca ”Am propus doamnei prefect ca o comisie formată din membri ai Grupului de suport tehnic pentru seisme și alunecări de teren să se deplaseaze în comuna Farcașa pentru a analiza situația alunecărilor de teren și a propune măsuri de urgență”

Ce intelegem noi de aici. In primul rand, ca se vor propune masuri de urgenta. Deci acum 10 zile nu era urgenta si deodata, dupa articolul nostru de ieri (CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ALUNECĂRILE DE TEREN DE LA FARCAȘA, DESPRE CARE AUTORITĂȚILE NU VOR SĂ VORBEASCĂ), este urgenta. Dar nu este urgenta acum, ci abia dupa ce se va constitui o comisie. Comisia ar putea fi formata din membri ai ”Grupului de suport tehnic pentru seisme și alunecări de teren”. Habar n-aveam ca exista asa ceva si nici nu ni s-a raspuns cand am cerut detaliidespre acest Grupde suport tehnic. Si cum o comisie nu se poate face oricum, trebuie mai intai o propunere catre ”doamna prefect’‘. Care ”doamna prefect”, cine stie cand are de gand sa o constituie si abia apoi se vor ”propune masuri de urgenta”. Pai daca era urgenta, nu se batea fierul cat era cald? De unde stie seful ISU ca aceasta comisie care naiba stie cand va fi constituita, ”va propune masuri de urgenta”. Deci nu putem sa intelegem decat ca urgenta deja exista, se stie de ea, dar ceva opreste autoritatile sa ia masuri. Sa fie vorba despre premeditare, sau despre sfanta incompetenta care bantuie judetul Neamt de cel putin 2 ani?

Evident ca am incercat in doua randuri sa cerem lamuriri suplimentare de la seful ISU Neamt, insa refuza sa ne raspunda de peste 7 ore. In acest timp, judetul Neamt este sub cod portocaliu de inundatii si niste oameni pot muri la Farcasa. ISU face propuneri si asteapta o comisie. Situatie de urgenta, nu?

P.S. Mai jos, materialele video realizate de tvmneamt in satul Stejaru, comuna Farcasa, unde in cel putin 5 locuri o iau dealurile la vale, iar intr-un loc, un mal de pamant s-a oprit in casa unei femei.

De la minutul 16:10

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.