Actualizare stire: Comunicat DGASPC Neamt: Adolescenta inecata era victima abuzurilor repetate in familie

Stirea initiala: Fata care s-a sinucis astazi aruncandu-se in lacul de acumulare Batca Doamnei din Piatra- Neamt (Vezi stirea AICI!), era disparuta de la casa de copii ”Ion Creanga” din Piatra- Neamt.

Din informatiile noastre, ea a fost data disparuta ieri (11 septembrie) la ora 22.

Mercan Melek Amalia avea 15 ani, era din Bodesti si a fost declarata decedata la UPU Piatra- Neamt, la ora 14:00 dupa ce s-au mai efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o ora.

Fata avea doar mamă care plecase din tara si nu mai avea grija de ea, aceasta intrand sub observatia DGASPC Neamt si internata la casa de copii. Ea suferea de unele afectiuni psihice, era sub tratament psihiatric si plecase de mai multe ori din centrul in care era internata. Ultima data fusese data disparuta in luna iulie si politistii reusisera sa o gaseasca si sa o aduca inapoi in Centrul de Incluziune Ion Creanga. Cu toate acestea, nu daduse niciodata semne ca ar fi in stare sa recurga la gesturi necugetate.

Potrivit unor surse, dupa ce a plecat din centru, ea a stat peste noapte la o prietena din Piatra- Neamt, iar dimineata a spus ca merge din nou la centru, insa intre timp, planurile sale s-au schimbat, ajungand sa se sinucida in lac.

La ora redactarii (16:00), la Centrul de Incluziune Sociala Ion Creanga era in desfasurare o ancheta disciplinara.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.