Manifestare cu scop inedit astazi la Tasca, jud. Neamt, intr-o atmosfera ca pe vremuri, cu nuante de iarmaroc din copilaria lui Creanga: omagierea femeii de la tara.

Prima editie a ”Zilei femeii de la țară” a fost organizata de senatoarea Emilia Arcan cu sprijinul Centrului pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare si al primaritei Daniela Ursache care a fost gazda, totul pornind de la ideea senatoarei Emilia Arcan.

Astazi am sarbatorit femeia de la tara, mama si bunica, model spiritual, exemplu de rezistenta dar si de daruire. Am sarbatorit-o pe femeia de la tara fara sa ne intereseze culoarea politica. Multumesc prietenei mele Daniela Ursache, cea care s-a oferit sa ne fie gazda, o femeie puternica alaturi de care este toata comunitatea locala. Le multumesc si colegelor din OFSD Neamt care m-au onorat cu prezenta, multumesc gazdelor si nu in ultimul rand, multumesc femeie de la tara! Tie iti datoram totul si daca te-am slavit in aceasta prima editie, o vom face si in altele, in anii ce vor veni”, a declarat Emilia Arcan, organizatoarea evenimentului.

Doamna Emilia Arcan a organizat totul si eu m-am oferit sa fiu gazda. Femeia de la tara merita sa fie sarbatorita pentru ca este un personaj special. Este femeia care de dimineata pana seara nu are liniste daruindu-se familiei si gospodariei, indiferent ca este mama sau bunica, oric chiar strabunica”, a spus Daniela Ursache, primarul comunei Tasca.

In Parcul Sfanta Maria din Tasca, toata lumea a venit imbracata in costum popular si au fost amenajate locuri in care ”femeia de la tara” si-a prezentat produse si lucruri realizate in propria gospodarie. Tot ”femeia de la tara” a gatit in fata spectatorilor mancaruri traditionale romanesti, sau a tors lana, ori a lucrat la razboiul de tesut adus special in mijlocul parcului.

La manifestare a fost invitat si Ion Asaftei, vicepresedintele CJ Neamt, dar si primarii de la Poiana Teiului, Dobreni si Negresti.

Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.