La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat pe strada Mihail Kogălniceanu, o femeie de 40 de ani, din Roman, pe numele căreia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Aceasta era condamnată de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

În fapt,  în noaptea de  6/7.03.2018, aceasta s-a deplasat într-un parc din Roman împreună cu un bărbat, de 76 de ani. În baza unei înţelegeri anterioare, fiul femeii s-a deplasat în locul în care se aflau cei doi, l-a lovit pe bărbatul de 76 de ani şi i-a sustras 650 de lei. Ulterior, acesta împreună cu mama sa au părăsit locul faptei.

Alte trei persoane condamnate la inchisoare au fost ”ajutate” de politisti sa ajunga la penitenciar:

La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Alexandru Cel Bun au depistat un localnic de 33 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă de trei ani şi 26 de zile de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, lovire şi alte violenţe şi a infracţiunii de distrugere.

În fapt, la data de 02.11.2014, orele 23.30, în timp ce se afla la un local din localitatea Alexandru Cel Bun, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a lovit trei persoane vătămate, precum şi un autoturism aparținând uneia dintre acestea.

La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Ion Creangă au depistat un tânăr de 27 de ani, din Icuşeşti, condamnat pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Roman la un an de închisoare cu executare, pentru faptul că în seara de 26.06.2016 inculpatul a lovit peste corp persoana vătămată, cauzându-i leziuni care a au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Tot la data de 29 octombrie a.c., şi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Săvineşti au identificat o persoană pe numele căruia a fost emis de către Judecătoria Piatra Neamţ, un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Persoana în cauză, un bărbat de 73 de ani, din Podoleni, a fost condamnat la o pedeapsa de 11 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, distrugere şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Ionut CORFU (sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.