O femeie a fost ranita ieri intr-un icendiu produs in comuna Tazlau, jud. Neamt. ”Duminică, 21.04.2019, la ora 15:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Tazlău, comuna Tazlău. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și serviciul voluntar al comunei cu autospeciala din dotare. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta în interiorul și la acoperișul locuinței.

În urma incendiului au ars: mobilierul din bucătărie și o cameră, aproximativ 18mp. planșeu șipcă lut, 25 mp. acoperiș din draniță acoperit cu plăci azbociment și 2 ferestre.

O persoană de sex feminin a suferit arsuri de gradul I la o ureche în timp ce încerca să stingă incendiul până la sosirea forțelor de intervenție. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor medical și a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,mod greșit de aprindere a focului”, se precizeaza intr-un comunicat ISU Neamt.

Ultimele doua zile ale saptamanii trecute au fost cu numeroase interventii pentru pompierii nemteni, dupa cum reiese din acelasi comunicat:

Sâmbătă, 20.04.2019, la ora 09:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Buruienești, comuna Doljești. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta în interiorul locuinței.

În urma incendiului au ars documente personale, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, obiecte de îmbrăcăminte și materiale textile și s-a degradat structura de rezistență a acoperișului pe cca. 160 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,jar căzut din sisteme de încălzit”.

Sâmbătă, 20.04.2019, la ora 20:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Grozăvești, comuna Hangu. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț – Garda 2 Poiana Teiului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta pe cca 3 ha de teren.

În urma incendiului a ars vegetația uscată de pe cca 3 ha.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Sâmbătă, 20.04.2019, la ora 20:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în localitatea Dolhești, comuna Pipirig. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei cu autospeciala din dotare. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta în interiorul coșului de fum.

În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

Duminică, 21.04.2019, la ora 03:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Săvești, comuna Răucești. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț cu două autospeciale de stingere. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta la acoperișul locuinței.

În urma incendiului au ars acoperișul din asterială lemn și învelitoare azbociment pe cca 100 mp, bunuri depozitate în podul locuinței și au fost deteriorate bunuri din interiorul locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

Duminică, 21.04.2019, la ora 22:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului. La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și serviciul voluntar al comunei Oniceni cu autospeciala din dotare.

În urma incendiului au ars: aproximativ 7 tone de fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Misiuni deblocare uși

Duminică, 21.04.2019, la ora 00:08, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un copil, în vârstă de 10 ani, din orașul Tîrgu Neamț, rămas singur în casă, nu răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț.

Echipajele au procedat la deblocarea ușii apartamentului, copilul fiind găsit dormind.

Duminică, 21.04.2019, la ora 13:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că o femeie în vârstă de 76 ani, din municipiul Piatra Neamț nu răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.

Echipajele au pătruns în apartament pe un geam și au găsit persoana căzută în baie. Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă i-a acordat primul ajutor și a transportat-o la spital.

Misiuni asanare și distrugere pirotehnică

Duminică, 21.04.2019, la ora 08:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în localitatea Brusturi, comuna Brusturi a fost descoperit un element de muniție neexplodată. La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unității cu o autospecială pirotehnică care a descoperit o lovitură de aruncător cal. 82 mm. Lovitura de aruncător provine din al doilea Război Mondial şi a fost descoperită pe timpul efectuării unor lucrări agricole de sezon.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 200 mşi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Datorită faptului că muniția prezenta pericol la transport, echipa pirotehnică a procedat la distrugerea acesteia în zona în care a fost descoperită.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.