O femeie a fost retinuta ieri la Roman, in urma descinderilor procurorilor DIICOT Iasi (Vezi stirea AICI!). Aceasta facea parte dintr-o retea de trafic de fiinte umane, respectiv minori, care erau folositi la comiterea de infractiuni in Franta si Spania, anunta IPJ Neamt:

”În ziua de 19.06.2017, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției mun. Roman, sprijiniți de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Neamţ, au participat la o acţiune organizată de DIICOT Iaşi.

Astfel, în urma activităților desfășurate, fost identificată pe raza municipiului Roman o femeie de 34 de ani, faţă de care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a emis un mandat de aducere, având ca obiect punerea în executare a unui mandat de arestare european emis de către autorităţile judiciare din Franţa pentru săvârşirea de infracţiuni de trafic de fiinţe umane, instigarea minorilor la comiterea de infracţiuni, furturi în grup organizat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal francez.

Față de persoana în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada anilor 2013- 2017, a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul transportării şi coordonării a circa 80 de minori de pe raza mai multor localităţi din ţară pentru a comite furturi în Franţa şi Spania, fiind constatate circa 300 de astfel de fapte. Femeia a fost reținută și prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, persoana fiind depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bacău.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.