Florentina Luca Moise, șefa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, împreună cu Carmen Suciu- Asociația ”Născută Înger”, este în centrul unui proiect unic în județul Neamț. Cele două și-au unit forțele pentru construirea unui centru pentru copiii aflați în risc de abandon școlar. Prin urmare, luni, 4 decembrie, în cadrul celei de a șaptea ediții a Festivalului caritabil Ella Suciu, se vor face primii pași pentru obținerea fondurilor necesare ambițiosului proiect. Festivalul va avea loc la Cinema Mon Amour din Piatra Neamț.

Împreună pentru construirea centrului pentru copiii aflați în risc de abandon școlar!Împreună în cel mai mare proiect caritabil! Împreună pentru salvarea destinelor! Acestea sunt obiectivele Florentinei Luca-Moise, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, și ale reprezentantei Asociației ,,Născută Înger”, Carmen Suciu.

În acest an, în cadrul celei de a VII-a ediții a Festivalului Caritabil “Ela Suciu”, Florentina Luca-Moise și Carmen Suciu și-au propus un proiect ambițios, unic în județul Neamț: strângerea fondurilor pentru construirea unui centru educațional pentru copiii aflați în risc de abandon școlar. Sunt multe motive care pot explica de ce unii tineri renunță prea devreme la studii: probleme personale sau familiale, dificultăți de învățare, situație socioeconomică precară, traume sau neglijența adulților. Proiecte, programe, activități în această direcție sunt multe, însă un proiect de o asemenea anvergură va fi o marcă locală.

,,Susțin un proiect care, pentru mine, reprezintă grijă pentru semeni, în general, pentru copii, în special, înseamnă voiță și acțiune, implicare și dorință de a strânge oamenii în jurul meu, spre împlinirea unui scop nobil. Mă simt onorată că, împreună cu Asociația ,,Născută Înger”, pot construi un centru educațional pentru copiii aflați în risc de abandon școlar, fără bani din fondurile de la stat, punând în mișcare voluntariatul, umanismul, dragostea pentru cei care au nevoie de ajutor. Am pornit cu oameni alături, peste 200 de voluntari, care au venit cu inima deschisă, imediat ce au auzit apelul meu. Le mulțumesc și deschid mâinile pentru a-i cuprinde pe toți într-o îmbrățișare care înseamnă unitate, putere, succes. Pentru că sigur vom reuși! Venind alături de mine, toți cei care au răspuns pozitiv chemării mele au demonstrat că voluntariatul și caritatea arată responsabilitate, asumare, implicare, capacitatea de a acţiona şi reacţiona într-un scop nobil. Împreună vom vedea acest vis împlinit și vom reveni cu imaginea unui centru educațional care să fie simbolul” a declarat Florentina Luca-Moise.

,,Ca la fiecare sfârșit de an, ne-am propus un obiectiv măreț, ambițios, dar atât de necesar pentru comunitatea nemțean. Este timpul să ne implicăm pentru a ajuta copiii nemțeni aflați în risc de abandon școlar și, implicit, să ajutăm societatea! Sunt sigură că vom reuși! Voluntarii îngerilor vor fi alături de noi. Pentru asta le mulțumesc! Suntem născuți să dăruim și vă așteptăm să vă alăturați acestuiproiect de suflet pentru suflet! Vino alături de noi și salvează un destin!” transmite Carmen Suciu.

Evenimentul va avea loc în data de 4 decembrie 2023, începând cu ora 16:30, la Cinema Mon Amour, Piatra-Neamț. Acestei inițiative s-au alăturat: ansamblul folcloric Mugurașii Roznoveni, clubul de dans sportiv LIA ART , Analisa Golianu și Frațiorii Lupu din Pipirig, Ray’s Dance ,Teodora Tanase, Inge Olaru și Florentin Blanaru, iar din Republica Moldova este așteptată doamna Maria Tincu, solistă de muzică populară.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.