Actualizare: Imagini de la Festival, transmise în direct (ne cerem scuze pentru calitatea imaginii, dar acestea sunt serviciile de internet asigurate de operatorul de telefonie mobilă Telekom/Orange):

 Stirea inițială: Târgu Neamt găzduieste luni, 2 ianuarie, Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou, ediția a X-a. Evenimentul organizat de CJ  Neamt în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, are loc în intervalul orar 10.30 – 14.00 debutând cu Parada Festivalului, după care fiecare grup/ceată de urători va evolua pe scena.

S-a împământenit organizarea unei Parade a obiceiurilor și tradițiilor de Anul Nou, pe strada principală a orașului, unde an de an veneau atât formații din oraș, cât mai ales din satele și comunele din apropierea orașului, punct de atracție pentru mii de localnici și de turiști”, spune Ionela Rusu, directoarea Casei Culturii „Ion Creangă”.

 În total, vor participa 23 de grupuri folclorice/cete de uratori, printre care: Ansamblul „Codrulețul” Vorona- Botoșani, Datini Drăgușănene- Drăgușeni (Suceava), Cerbul de la Zbereni- sat. Zbereni, com.Cotnari (IASI), Grup Folcloric „Miorița”- Anenii Noi, Rep. Moldova, Rândurile de flăcăi din Moldova- Muntenii de Sus (Vaslui), Urșii de la Dărmănești- Bacău, Sumanarii de la Trifești, Ansamblul Folcloric „Dor Vânătorean” Vânători-Neamț, Năvala urșilor din Boțești –Girov, Ceata Mare- Timișești Ion Albu, Capra bătrână din Oglinzi, Alaiul de urători de la Boiștea.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.