Un accident rutier a avut loc sambata în jurul orei 19.28, pe bld. Decebal din municipiul Piatra Neamț.

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 53 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism din direcția Bicaz -Bacau, a surprins și accidentat o minoră de 4 ani care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, însoțită fiind de o femeie de 25 de ani, ambele din Pașcani.

Un al accident s-a produs în jurul orei 17.10, în afara localității Răucești, rezultând rănirea unui biciclist.

Din primele cercetări a rezultat faptul că în timp ce un bărbat de 45 de ani se deplasa pe bicicletă, pe DJ 157G, la intersecţia cu DN 15C nu ar fi acordat prioritate de trecere autoturismului care circula din direcţia de mers Tg. Neamţ- Fălticeni, intrând în coliziune cu acesta.

Si la Roznov s-a produs un accident rutier, tot sambata, în jurul orei 17.30. Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 46 de ani, din Bacău conducea un autobuz pe DN15, având direcţia de mers Piatra Neamţ-Bacău, a surprins şi accidentat un bărbat de 57 de ani, din Roznov.

În toate cazurile sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT!

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specific anotimpului rece, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

~ Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

~ Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

~ De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

~ Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminaresemnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

~ Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

~ Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

~ Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

~ În zilele cu ploi, viscol, ceață și temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare! Nu ezitați să opriți autoturismul, înainte ca pietonul să își manifeste intenția de a traversa pe la trecerea de pietoni. Aceștia sunt mult mai grăbiți în condițiile unui timp nefavorabil.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.