Celebrul canal/producator de filme artistice, HBO, se pregateste pentru filmari in Piatra- Neamt.

Potrivit surselor tvmneamt.ro, mai multe echipe bat la pas orasul Piatra- Neamt de luni bune in vederea identificarii de locuri pentru filmarea anumitor scene, sau pentru casting, in vederea realizarii unui serial.

Se urmareste in primul rand mobilizarea a peste 1.500 de figuranti care vor fi platiti cu aproximativ 100 de lei pe ziua de filmare, fiind necesare cel putin 10-14 zile de filmare, deci sumele puse in joc nu sunt deloc de neglijat, ceea ce inseamna ca bugetul pentru serial este unul cu multe zerouri.

Unul dintre locurile identificate de specialistii HBO ca fiind corespunzator pentru scenariul serialului, ar fi Hotelul Ceahlau spun sursele noastre, insa administratorul i-ar fi trimis la plimbare, desi hotelul nu ar fi avut decat de castigat din punct de vedere al imaginii. Producatorii ar fi avut nevoie de zona ”Receptie” a hotelului, pe care ar fi vrut sa o transforme intr-un ghiseu de banca de pe vremuri. Filmarile ar fi trebuit sa se desfasoare doar pe timp de noapte, deci nu ar fi impiedicat cu nimic desfasurarea activitatii zilnice a hotelului.

Prin urmare, a ramas ca producatorii sa se orienteze spre alte cladiri din oras. Una dintre ele ar fi cea care gazduieste Romtelecom, insa nu pare sa corespunda scenariului, deci inca se mai cauta.

Serialul ar fi unul Science Fiction (SF), iar filmarile ar putea dura pana in luna septembrie. Deocamdata nu se stie daca pentru acest serial se va filma doar in Piatra- Neamt, insa in mod evident este o oportunitate de promovare a orasului.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.