Finanțări de peste 66 de milioane de lei pentru Piatra-Neamț. Primarul Andrei Carabelea a semnat contractele

Comunicat de presă Primăria Piatra Neamț: Primarul Andrei Carabelea a fost prezent în această săptămână la București, pentru semnarea a șase contracte pentru proiecte de eficiență energetică finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și la două evenimente ale Asociației Municipiilor din România – Adunarea Generală AMR și Gala AMR.

 

Cele șase contracte semnate sunt finanțate prin componenta 5 din PNRR și prevăd reabilitarea termică a mai multor blocuri de locuințe din oraș – Bloc C4, Piața Ștefan cel Mare, nr. 8 și Bloc P10 Bulevardul Decebal, nr. 14; Bloc C2, Piața Ștefan cel Mare, nr.4 și Bloc C3, Piața Ștefan cel Mare, nr.6; Bloc 18, Sc. A, B, C, D, Piața 22 Decembrie, Bloc 120, Strada Progresului, Bloc G6, nr. 8, Strada Grigore Ureche – modernizarea Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” pentru creșterea eficienței energetice și reabilitarea și modernizarea unor clădiri administrative (corpurile A și B din cadrul Primăriei Piatra-Neamț). Blocurile de locuințe care vor intra în reabilitare vor beneficia de izolarea fațadelor și a acoperișurilor, modernizarea instalațiilor de iluminat de pe casa scării, instalarea de sisteme descentralizate de energie și închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă.

 

În cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România s-a discutat despre Bugetul de stat pe 2023, proiecte de dezvoltare urbană locală și oportunități de finanțare europeană pentru administrațiile publice. La AG AMR au participat Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, Hunor Kelemen, Viceprim-ministru, Attila Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor și Ramona Chiriac, Șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Gala Asociației Municipiilor din România este un eveniment care promovează și premiază excelența în administrația publică locală. În cadrul ediției din acest an, care a avut loc pe 14 decembrie, Municipiul Piatra-Neamț a participat cu proiecte la trei categorii și a fost premiat la categoria Eficiență energetică pentru proiectele de extindere și modernizare a iluminatului public din oraș, cele de asigurare a consumului propriu de energie din surse regenerabile sau de creștere a coeficientului energetic al clădirilor.

 

Primarul Andrei Carabelea: „Vizita pe care am făcut-o săptămâna aceasta la București a fost una eficientă din toate punctele de vedere. Dar mai ales energetic. Pentru că am semnat contractele de finanțare pentru șase proiecte finanțate prin PNRR. Este vorba despre reabilitarea energetică a mai multor blocuri de locuințe, modernizarea unei școli și reabilitarea unor clădiri administrative din oraș. Valoarea tuturor contractelor semnate în aceste zile este de peste 66 de milioane de lei, iar implementarea proiectelor va însemna o reducere importantă a consumului de energie, reducerea costurilor, și, implicit, creșterea calității vieții pentru pietreni. De asemenea, am primit o recunoaștere importantă pentru municipiul nostru, la Gala Asociației Municipiilor din România. Premiul pentru eficiență energetică este rezultatul muncii colegilor din primărie, cărora le mulțumesc nu doar pentru implicarea în acest proiect, ci pentru toate la care lucrăm, și este o confirmare a faptului că proiectele de modernizare și extindere a iluminatului public generează un impact pozitiv pentru comunitate, pentru mediu, dar și din punct de vedere economic, pentru întreg orașul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.