Gheorghe Vlasie (Ginel, cunoscut si sub titulatura de ”cumătrul lui Arsene), are lipici și la baronul de Suceava. Firma lui, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL Roznov, a semnat un contract cu CJ-ul lui Gheorghe Flutur. ”Drumul Județean 209 B Mălini – Iesle – Borca va fi modernizat de firma de casă a baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, a semnat, astăzi, 05.01.2022, contractul cu societatea Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL Rozvon din județul Neamț, fostă Aqua Parc SRL, care aparține familie finului lui Ionel Arsene, Gheorghe Vlasie, zis Ginel.

Flutur a semnat contractul pentru drumul lui Nechifor Lipan din “Baltagul” lui Sadoveanu pe o distanță de 14,6 kilometri și o valoare de 72,8 milioane lei – aproximativ 14,4 milioane euro, proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării prin PNDL. Durata de execuție a lucrării asumată prin contract este de 28 luni (doi ani și jumătate), în care este inclusă și proiectarea”, scrie ziaruldepenet.ro, in articolul Drumul lui Nechifor Lipan din Baltagul, modernizat de firma de casă a baronului de Neamț Ionel Arsene. Flutur a semnat, astăzi, contractul de execuție pentru Mălini – Borca cu Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL Roznov, care poate fi citit integral, AICI

Ginel a devenit cunoscut dupa ce in anii de cand presedintele CJ Neamt este baronul Arsene, aproape toate lucrarile pe infrastructura din judetul Neamt, in valoare de sute de milioane de euro, au ajuns o alta firma de a sa, denumita Aqua Parc SRL.

Una dintre lucrarile cu cantec ”castigate” de firma lui cumătru`, este rabilitarea drumului national Bicaz- Poiana Largului, care este si astazi lasat in paragina, dupa ce s-au descoperit grave nereguli privind atribuirea executiei pe o situatie de urgenta inventata. Valoarea lucrarilor a fost de aproximativ 90 de milioane de euro, bani alocati pe timpul guvernarii PSD.

Gheorghe Vlasie (Ginel), trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Vlasie (Ginel, cunoscut si sub titulatura de ”cumătru` lui Arsene”), Tănase Dragne și pe Antrerpriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta Aqua Parc) pentru fraudă cu fonduri europene în legătura cu investiția „Construire fermă piscicolă în localitatea Buhuși, jud. Bacău”. Dosarul va fi judecat la Tribunalului Neamț.

Comunicat DNA:Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați (doi oameni de afaceri și SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L.) pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (comise sub forma autoratului și a complicității).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada februarie 2014 – octombrie 2015, în contextul implementării proiectului “Construire fermă piscicolă în localitatea Buhuși, jud. Bacău”, administratorul SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L. ar fi depus la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale mai multe documente false și inexacte (facturi fiscale, declarații de performanță, etc.) din care rezulta că lucrările ar fi fost executate de societatea celuilalt om de afaceri .
În realitate, lucrările ar fi fost executate în cea mai mare parte în regie proprie de către beneficiarul fondurilor europene.

Ulterior acestor demersuri, inculpatul ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 851.331 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii față de administratorul SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L..

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamț cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”

Conform atacul.ro, Gheorghe Vlasie (Ginel) este acuzat de procurori ca ar fi depus la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale documente false și inexacte (facturi fiscale, declarații de performanță, etc.) din care rezultă că lucrările ar fi fost executate de societatea lui Tănase Dragne din Bolintin,  județul Giurgiu. În realitate, spun anchetatorii, lucrările au fost executate în cea mai mare parte în regie proprie de către beneficiarul fondurilor europene. Ca urmare a acestor manevre, inculpatul Vlasie ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 851.331 lei.

Ginel mai este judecat intr-un dosar din 2016, pentru infractiuni financiare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.