În perioada  februarie –decembrie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ  a desfăşurat Campania naţională de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor. ”Au fost controlaţi 64 angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 39 deficienţe pentru care au dispus măsuri de remediere şi au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 7 amenzi în cuantum de 25.000 lei şi 32 avertismente contravenţionale.

Inspectorii de muncă au dispus sistarea activității la două locuri de muncă și au oprit din funcțiune trei echipamente de muncă.

Principalele deficienţe constatate în acţiunile de control au fost următoarele:

– instruirea neadecvată a lucrătorilor;

– utilizarea unor schele care nu îndeplineau cerinţele de securitate şi sănătate în muncă (nu aveau scări de acces la platformele de lucru, nu aveau balustrade pentru prevenirea căderilor de la înălţime, nu erau bine fixate);

– neutilizarea echipamentului individual de protecţie de către lucrători;

– planurile de prevenire şi protecţie întocmite pe şantiere nu conţineau măsuri concrete/detaliate şi nu erau aduse la cunoştinţa tuturor lucrătorilor”, se arată într-un comunicat transmis de ITM Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.