Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Neamt impreuna cu lucratorii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate  Bacau si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Neamt au descins, duminica, la 6 adrese unde au derulat perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu imens. Anchetatorii au destramat o grupare care prin intermediul unor firme fantoma a derulat operatiuni comerciale fictive de aproape 1.500 miliarde lei vechi si a produs un prejudiciu estimat la 350 miliarde vechi.

Comunicat DIICOT Neamt

“Se efectueaza cercetari fata de 5 suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, care actiona prin identificarea si preluarea prin intermediari a unor societati comerciale care aveau in posesie sau care puteau sa obtina documente cu regim special, utilizate in comertul cu material lemnos si folosirea ulterioara a acestor documente, precum si a unor facturi si chitante completate fictiv, pentru a se atesta livrarea catre societatile comerciale beneficiare a unor cantitati importante de marfuri, in special material lemnos primar si secundar”

In perioada 2012 – 2014, sub coordonarea liderilor gruparii infractionale cercetate, intermediarii completau in mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, in scopul introducerii in contabilitatea societatii comerciale respective, pentru scaderea artificiala a bazei impozabile. Ca urmare a organizarii acestei activitati infractionale, in numele SC Cogicomconstruct Primtrans SRL au fost intocmite in cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta in mod fictiv ca aceasta societate comerciala ar fi livrat in perioada 2102-2014 catre S.C. Scorseze Security International SRL cantitati imense de marfuri. Astfel, in cursul anului 2012 – in valoare de 58.543.839, 20 lei, in cursul anului 2013 – in valoare de 52.975.668,86 lei, iar in cursul anului 2014 – in valoare de 2.400.000,00 lei. Aceste facturi, emise de o societate comerciala de tip „fantoma”, aflata de la data de 16.10.2013 in procedura de insolventa, au fost inregistrate in contabilitatea Scorseze Security International SRL avand drept rezultat degrevarea artificiala si ilicita a acestei societati comerciale de plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe si impozite.

Comunicat DIICOT:

“Suspectii au folosit pentru realizarea scopului infractional aratat si SC Starlet Wood SRL Bistrita, judetul Neamt, precum si SC Domexim Team SRL Vanatori Neamt. Probele obtinute in cauza au aratat ca aceste doua societati comerciale au fost folosite de catre membrii gruparii infractionale pentru emiterea unor facturi fictive catre S.C. Scorseze Security International SRL, in total, prin cele trei societati fantoma fiind facturate in mod fictiv, marfuri in valoare totala de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat in dauna bugetului de stat in suma de 34.940.638 lei”

In urma perchezitiilor derulate in judetele Neamt, Galati si in municipiul Bucuresti suspectii au fost adusi la audieri la Piatra Neamt, iar patru dintre ei, trei barbati cu varste intre 46 si 53 de ani si o femeie de 46 de ani, au fost prezentati la instanta aseara tarziu, cu propunere de arestare preventiva. Suportul informativ si tehnic al actiunii a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.