In aceasta primavara, pe mai multe strazi din Piatra- Neamt, din zona centrala in special, au avut loc lucrari efectuate de 3 firme. Dupa ce au spart trotuarele si asfaltul, au lasat totul de izbeliste, intre timp, santurile devenind cratere, spre disperarea soferilor si pietonilor. Cele 3 firme care dau pe dinafara de nesimtire, sunt: Apaserv SA, Reper Construct SRL si Montrepcom SRL.

Politia Locala Piatra- Neamt informeaza ca firmele care si-au batut joc de strazile respective, au fost somate sa readuca partea carosabila la starea initiala, in caz contrar, amenzile putand ajunge si la 100.000 de lei.

Comunicat de presa, Politia Locala:

”Trei operatori economici  care au efectuat lucrări ce au necesitat spargerea asfaltului de pe mai multe artere de circulație rutieră și pietonală din Piatra Neamț au fost somate să readucă terenul respectiv la starea inițială.

Polițiștii Compartimentului Disciplina în Construcți din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț s-au autosesizat cu privire la faptul că pe străzile Aleea Tineretului (zona Ștrand) , Mihail Sadoveanu, B-dul Republicii, Durăului, Calistrat Hogaș, atât pe trotuare cât și pe carosabil, în urma săpăturilor pentru refacerea canalizărilor sau montarea cablurilor electrice și de telefonie, terenurile nu au mai fost aduse la starea inițială de către beneficiarii lucrărilor, creîndu-se astfel disconfort atât în traficul rutier cât și în cel pietonal.

În cazul în care cei trei agenți economici nu vor reface carosabilul și trotuarele în termenul prevăzut de lege, sunt pasibili de sancțiuni contravenționale prevăzute de art. 26, al. 1, lit. E din Legea 50/1991 RA – privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii ( amenzi de la 50.000 la 100.000 de lei) și de art. 4, pct. 4 din HCL 218/2008, privind stabilirea condițiilor de eliberare a autorizațiilor de racorduri și branșamente la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Piatra Neamț (amenzi cuprinse între 2000 și 5000 de lei).

De asemenea, potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra Neamț nr. 245/2017, ”pentru lucrările de investiții ale rețelelor edilitare, extinderi, modernizări sau înlocuiri care se realizează cu afectarea rețelei stradale a municipiului, este obligatorie refacerea carosabiluilui pe toată lățimea benzii/benzilor de circulație care au fost afectate de lucrările de săpătură. Nerespectarea articolului menționat anterior atrage după sine sancțiuni contravenționale.”

Ionut CORFU (sursa foto: Politia Locala Piatra- Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.