Fisura conductei avariate de la Roman, are 3 metri lungime si va fi nevoie de inlocuirea a 6-7 metri de conducta. Pentru moment, se va apela la o solutie de urgenta, asemanatoare cu cea de la Piatra- Neamt, de anul trecut, respectiv se vor monta doua piese de tip manson care vor acoperi fisura existenta, urmand ca saptamana viitoare sa procedeze la remedierea defectiunii, adica inlocuirea tevii. Informatiile au fost furnizate de directorul Apaserv, Victor Petcu Movila.

Cele doua piese sunt deja pe drum. Una de la Bistrita Nasaud si alta de la Brasov. In cursul acestei seri piesele vor ajunge la Roman, se va lucra in aceasta noapte si speram ca dimineata, romascanii sa aiba apa la robinete”,  a declarat pentru tvmneamt.ro, directorul Apaserv.

Fisura tevii din fonta, care are 400mm in diametru, a aparut cel mai probabil datorita vechimii acesteia, ea avand intre 60 si 70 de ani. Nu este exclus nici ca greutatea parcarii supraetajate care s-a construit peste conducta sa fi contribuit a fisurarea ei.

Astazi s-a descoperit ca firma care a construit parcarea pentru Primaria Roman, nu a respectat prevederile avizului dat de Apaserv in urma cu patru ani, si anume, conducta sa fie deviata pe langa parcarea construita in urma cu un an, cand primar era Laurentiu Leoreanu. Cel mai probabil, acest aspect se va lasa cu un dosar penal, pentru ca lucrarea de deviere a conductei apare in documente ca fiind efectuata, deci Primaria a platit pentru o lucrare fictiva si cineva a facut si receptia lucrarii. Pentru moment, nu cunoastem numele firmei care a construit.

Directorul Movila a mai spus ca inlocuirea conductei se va face incepand de miercuri, saptamana viitoare si se va lucra pe timpul noptii, pentru ca populatia sa aiba de suferit cat mai putin din cauza lipsei apei potabile.

Reamintim ca peste 50.000 de romascani au ramas de astazi dimineata de la ora 9 fara apa la robinete, dupa ce o conducta de mare capacitate s-a fisurat. In oras au fost trimise masini de pompieri, pentru a asigura apa potabila pentru populatie. Revenim.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.