Inspectoratul Școlar Județean Neamț are, începând de astăzi, 27 aprilie 2022, un nou inspector școlar general, în persoana Florentinei Luca Moise.

La ceremonia de învestire a participat, alături de alți invitați, prefectul județului Neamț, Vasile-Adrian Niță, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii. „Am participat astăzi la învestirea doamnei Florentina Luca Moise ca inspector școlar general. Îi doresc succes în noua funcție! Nu este ușor ceea ce are de făcut. Învățământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate și implicare și orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu.

Investiția în copii este esențială și de aceea trebuie o foarte mare atenție la stabilirea unor programe și strategii care vizează educația în județul Neamț. Îi doresc mult succes Florentinei Luca Moise, așa cum le doresc tuturor cadrelor didactice și elevilor din școlile din județ. Abia s-au finalizat etapele naționale ale olimpiadelor școlare, la care elevii nemțeni au urcat pe podiumuri, la festivitățile de premiere. În scurt timp vor începe examenele naționale, ceea ce înseamnă partea cea mai dificilă pentru elevii care ajung la finalul unui ciclu de studii. Sper că toate aceste evaluări vor fi trecute cu bine și că fiecare absolvent va ajunge acolo unde își dorește.

Așadar, succes tuturor celor care se regăsesc în sistemul educațional nemțean, fie că stau în bănci, la catedră sau la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț“, a declarat Vasile Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

Florentina Moise este presedinta PSD Piatra Neamt, consilier local în CL Piatra Neamt si are un CV impresionant. A absolvit Liceul Pedagogic Gheorghe Asachi din Piatra Neamt, apoi Facultatea de Psihologie la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti. A urmat o indelunga cariera la catedra, fiind si directoare de școala. La capitolul studii se mai adauga si absolvirea Universitatii Naţionale de Apărare „Carol I” (Știinţe militare, informaţii şi ordine publică) unde a obtinut si un master (Program internațional perfecționare Resource Management in NATO) sustinut in limba engleza.

Pana in 2020, Florentina Moise a fost 8 ani director al Casei Corpului Didactic (asimilata inspector școlar general adjunct) si a coordonat implementarea a numeroase proiecte cu fonduri europene in modernizarea si eficientizarea procesului educational in judetul Neamt.

Mesajul Florentinei Moise, după numirea în functie: ”Astăzi, pentru mine este un moment de cotitură în cariera didactică! Cu deosebită bucurie și onoare am preluat funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț! Mă încearcă emoții ca în urmă cu 24 de ani, când m-am așezat pentru prima dată la catedră, sau ca acum circa 10 ani, când am preluat funcția de director al Casei Corpului Didactic Neamț.
Toată această experiență – vastă și frumoasă – astăzi îmi e de mare folos pentru exercitarea noii funcții! Asigurarea managementului Inspectoratului Școlar Județean Neamț reprezintă pentru mine o probă pe care vă garantez tuturor că o voi susține cu succes și când spun asta am în vedere dorința și convingerea că voi colabora foarte bine atât cu noii mei colegi din cadrul instituției, cât și cu colegii directori, cu profesorii, învățătorii, educatoarele, cu elevii și, nu în ultimul rând, cu părinții elevilor.
Vreau ca încă din prima zi a mandatului meu de inspector școlar general, prin atribuțiile pe care le voi exercita, să pun în centrul activității elevul! O societate sănătoasă și puternică investește în copii, căci ei reprezintă viitorul și siguranța! În toată cariera mea didactică am urmărit să pun în valoare copiii, să îi sprijin să își deschidă aripile și să ia orizonul în piept! De data aceasta, voi face la fel dar cu ajutorul cadrelor didactice, al personalului auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ și, nu în ultimul rând, avându-i alături și pe părinți!
Așa să îmi ajute Dumnezeu!
Sărbători în lumină și vacanță plăcută elevilor și colegilor din școli și grădinițe!

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.