Consilierul local Florentina Moise (presedinta PSD Piatra Neamt) îi atrage atentia primarului Carabelea ca viceprimarii suspendati (Alin Lehăduș si Marius Irimia) au fost numiti ilegal consilieri onorifici ai primarului. Posturile acestora nu se regasesc in organigrama institutiei, dar li s-au dat atributii similare functiilor executive, cu tot cu birouri si infrastructura aferenta, reclama Florentina Moise. ”În ședința de astăzi (n.r. ieri, 17 mai) a Consiliului Local Primăria Piatra Neamț am așteptat un răspuns de bun simț de la primarul ales, referitor la cei doi consilieri locali votați inițial viceprimari, apoi suspendați întrucât există suspiciunea că desemnarea lor în respectivele funcții s-a făcut cu încălcarea legii, dar care se autodeclară consilieri onorifici ai șefului administrației locale. Culmea, aceste posturi nu se regăsesc în organigrama instituției!
Nu aș fi adresat întrebarea legată de statului celor doi, dacă nu li s-ar asigura condițiile specifice viceprimarilor: birouri, consumabile, birotică, acces la informații din instituție.
Am vrut să știu de ce, dacă sunt suspendați din funcțiile de viceprimari, nu le este suspendată și activitatea în executivul local. Am solicitat să mi se pună la dispoziție, pentru a afla toți pietrenii, ce fișă a postului au cei doi consilieri locali, care le sunt atribuțiile și responsabilitățile, inclusiv cele referitoare la securitatea în muncă”, mai precizeaza Florentina Moise.
Lidera opozitiei locale mai atrage atentia primarului si viceprimarilor suspendati, ca atitudinea lor denota dispret pentru lege si pentru pietreni. ”Domnule primar, nu este corect să țineți pe lângă dumneavoastră doi consilieri locali, în condițiile în care ei aparțin legislativului, dar prin ceea ce fac zi de zi îi integrați în executiv!
Domnilor consilieri locali, Irimia Marius și Lehaduș Alin vă impingeti singuri la limita incompatibilității ,iar imoralitatea este maximă! Nu e firesc să aveti acces la documente – unele dintre ele confidențiale și chiar clasificate .Nu aveți dreptul să faceți asta.
Atitudinea dumneavoastră frizează bunul simț și vă arătați disprețul față de pietreni, oameni pe care eu îi respect și pentru drepturile cărora voi lupta până în ultima zi a mandatului de consilier local!
Cei doi viceprimari sunt acum consilieri locali, fiind suspendati pâna ce instanta se va pronunta asupra legalitatii privind alegerea lor in functiile de viceprimari. Suspendarea a survenit ca urmare a unor plangeri ale PSD-istilor, adresate atat Prefecturii cat si instantelor de judecata.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Da tu, Flory, este normal sa intri in PSD pe ușa din dos si sa fii numita de Șoseta presedinta organizației? E normal sa ” fii ținută” pe lângă” Șosetă? Zât, maimuță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.