Festivalul-concurs national de muzica populara pentru copii si tineri, Florile Ceahlaului, a ajuns la cea de a XXX-a editie care se va desfasura in perioada 9-11 martie. Pe 9 (incepand cu ora 14) si pe 10 martie (ora 14), la Piatra- Neamt in sala de spectacole a Consiliului Judetean va avea loc concursul, iar pe 11 martie la Casa de Cultura din Targu Neamt va avea loc Gala Laureatilor, incepand cu ora 16. La concurs, intrarea va fi libera iar la Gala, intrarea se va face pe baza de invitatie.

Florile Ceahlaului a debutat in 1968 ca Festival de muzica usoara, apoi a a fost intrerupt si reluat ca Festival concurs de muzica populara pentru tineri, devenind al treilea cel mai important Festival concurs la nivel national, a declarat astazi intr-o conferinta de presa Carmen Elena Nastase, directoarea Centrului pentru Cultura si Arte ”Carmen Saeculare”, organizatorul Festivalului.

In cele doua zile de concurs vor participa 89 de finalisti, pe grupe de varste. Pe 9 martie grupa de 9-14 ani, iar pe zece martie grupele 15-19 ani si 20-25 ani.

Trofeul si locurile I, II si III vor fi premiate in bani: 1.000, 700, 500, respectiv 400 de lei.

VIDEO- Inregistrarea conferintei de presa (sursa: TurnTV)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.