Este focar de infecție în blocul K 10 de pe str. Unirii din Piatra Neamț, cartierul Precista, în apropiere de Piața Bistrița. O țeavă de la sistemul de canalizare s-a spart chiar în subsolul blocului, de aproape o lună de zile, de dinainte de Crăciun, după cum afirmă unul dintre locatari, într-o sesizare trimisă către tvmneamt.ro: ”Sunt un locatar al Asociatiei de Proprietari nr. 90, domiciliat în str. Unirii nr.1, bl. K10. Încă dinainte de Craciun, în subsolul blocului s-a spart/înfundat canalizarea. Întrucât zi de zi situația se agrava (și se agravează), mirosul pestilențial devenind din ce în ce mai de nesuportat, ajungând chiar până la etajele superioare, săptămâna trecută, m-am dus la Asociație să întreb ce se întâmplă, ținând cont că în subsol curge o țeavă spartă și deja s-a format o baltă de dejecții groaznic mirositoare și care constituie și risc de focar de infecție. Surpriză: nimeni încă nu reclamase defecțiunea din subsolul blocului. Domnul președinte a fost foarte amabil și a promis că va vorbi la Apaserv pentru remedierea situației.

Ieri, 16 ianuarie, întrucât nu se mai întâmplase nimic, am fost iar la Asociație, unde mi s-a spus că cei de la Apaserv nu au oameni disponibili cu care să desfunde canalizarea în subsol. Mai exact, cei trei șoferi de pe vidanje sunt în concediu medical. Deci, deocamdată, situația nu poate fi rezolvată de cei de la Apaserv”, este mesajul transmis către tvmneamt.ro, de Cătălin Lațcu.

Aspectele sesizate se confirmă. În această dimineață, în interiorul scării de bloc, nu se putea respira din cauza mirosului greu de materii fecale care se scurg din țeava spartă. Culmea, subsolul respectiv figurează și ca adăpost de apărare civilă, deși este greu de crezut că ar putea supraviețui cineva acolo, mai mult de 30 de secunde.

De la Apaserv ni s-a comunicat în această dimineață, că s-a primit o sesizare privind avaria încă de pe 13 ianuarie, însă până astăzi nu s-a putut interveni. Se are în vedere remedierea situației în zilele următoare, însă nu s-a putut preciza când, așa că locatarii vor fi nevoiți să suporte în continuare mirosul și să se expună unui pericol cert asupra sănătății. Având în vedere că este vorba despre o problemă de sănătate publică, rămâne de văzut cum vor gestiona situația autoritățile locale și/sau DSP, având în vedere că Apaserv pare să aibă alte priorități, decât sănătatea oamenilor.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Este datoria asociației nu a apaserv, sa fim corecți . Asociația este obligată să aibă contract cu firme specializate .Toate au . Apaserv nu prestează servicii pe proprietate privată, conducta menajeră din bloc nu le aparține.
    Doar de la racordul blocului încolo, canalizarea exterioară .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.