Este alerta printre locuitorii comunei Rediu din judetul Neamt, dupa ce de astazi au inceput sa circule zvonuri ca ar fi fost descoperit un focar de pesta porcina in satul Bețești. Conform sesizarilor venite astazi pe adresa redactiei tvmneamt.ro, printre localnici circula un mesaj atribuit autoritatilor locale (primarie, consilieri locali), care anunta ca incepand de luni, vor fi sacrificati porcii din toata comuna, iar vestea s-a raspandit si pe retelele de socializare, oamenii avertizandu-se unii pe altii, sa-si taie porcii inainte sa ramana fara ei:

Tot astazi, pe gardul unei gospodarii au aparut afise care indica faptul ca in locul respectiv exista suspiciuni de pesta porcina, acesta fiind sub supraveghere oficiala (imaginile sunt din aceasta seara, 20 noiembrie, in satul Bețești din comuna Rediu):

Pana la aceasta ora, Directia Sanitar Veterinara nu a comunicat nimic oficial pe marginea acestui subiect. Incercarile tvmneamt.ro de a obtine un punct de vedere oficial de la DSV, au fost sortite esecului. Institutia aflata in subordinea Prefecturii Neamt nu are un purtator de cuvant, iar pe site-ul DSV Neamt, la rubrica ”Contact” sunt afisate 3 numere de telefon la care nu raspunde nimeni, programul in ziua de vineri fiind pana la ora 14.

Pana vor reveni luni la serviciu onorabilii bugetari nemteni de la DSV, sunt slabe sperante ca-i va lamuri cineva pe oamenii din Rediu daca au motive sa-si faca griji sau nu. Va fi prea tarziu insa, pentru in comună au inceput deja sacrificarile animalelor, inca din aceasta seara.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.