Rectificare: Potrivit surselor tvmneamt.ro, unul dintre focare este la Tribunalul Comercial Neamt si nu la Judecatoria Piatra Neamt, asa cum eronat a comunicat DSP Neamt.

Desi nemtenii sunt avertizati prin mesaje RoAlert ca in judetul Neamt coronavirusul este foarte raspandit, peste 230 de cazuri provin din 4 focare. Aproape 200 de infectari au fost depistate intr-un singur focar, ceea ce inseamna ca virusul nu este atat de raspandit in comunitati.

DSP Neamt a anuntat intr-un comunicat de presa ca au fost depistate focare de coronavirus la Judecatoria Piatra Neamt Tribunalul Comercial Neamt si la Casa de Asigurari de Sanatate Neamt. In total, in cele doua institutii, au fost depistati 15 angajati infectati. ”În cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Neamț a fost depistat un focar covid-19. În total sunt infectați 10 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate în spitalele suport covid din județul Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată. Activitatea a fost suspendată până la data de 12 octombrie 2020.

În cadrul Judecătoriei Piatra Neamț(n. red. informatie eronata prezentata de DSP Neamt- focarul este la Tribunalul Comercial Neamt)a fost depistat un focar covid-19. În total sunt infectați 5 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea va fi dezinfectată”, se arata in comunicatul DSP Neamt.

Cel mai mare focar de coronavirus, este insa la Centrul de Recuperare din comuna Razboieni, unde 187 de persoane (beneficiari si salariati) au fost depistate pozitiv. Un focar a fost descoperit si la Spitalul Roman, unde peste 30 de angajati au fost depistati pozitiv. ”În cadrul Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni a fost depistat un focar covid-19. În total sunt infectați 148 beneficiari și 39 de salariati. A fost instituită măsura de carantină a unității începând cu data de 05.10.2020 și tura de lucru -14 zile izolare/carantină în centru, 14 zile izolare/carantină la domiciliu.

Beneficiarii au fost evaluați clinic de către medici specialiști desemnați de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. Beneficiarii pozitivi, asimptomatici au fost izolați în centru iar cei cu simptome au fost izolați în spital. Salariații pozitivi au fost izolați la serviciu, spital sau la domiciliu. Membrilor familiilor salariaților pozitivi li s-a instituit măsura carantinei la domiciliu. Salariații negativi, au fost carantinați într-o locație declarată de ei.

În Spitalul Municipal de Urgență Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarelor, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică. În urma testărilor personalului din ultimele zile, au fost confirmate 31 de cazuri la salariați, personal medical și administrativ. Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic, epidemiologic și de laborator”, se mai arata in comunicatul DSP Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.