In aceasta vara folk-ul se muta pentru cateva zile la Tasca, judetul Neamt. Se va organiza editia a II-a a Taberei ”Dam Folk”, adresata tinerilor si copiilor. Conditiile de organizare si de inscriere au fost anuntate de politistul Marius Coserariu, un impatimit al acestui gen de muzica, el fiind si cel care organizeaza diverse actiuni culturale pe tot parcursul anului:

”Ușor- ușor, cu fiecare zi ce trece, ne apropiem de Tabăra Națională și Festivalul ( concurs) de Creație și Interpretare „DĂM FOLK”- ed.a II- a – ce se va desfășura la Centrul Cultural Tașca ( la 5 km.de or.Bicaz, spre Cheile Bicazului și stațiunea Lacu Roșu.

Centrul Cultural Tașca este unul dintre cele mai moderne instituții de acest profil din țară, recent renovată, construcția fiind una în care se îmbină perfect elementele tradiționale, specifice zonei de interferență Moldova- Ardeal și cele moderne.Sala de festivități este dotată cu aer condiționat, sonorizare performantă, cu o acustică specială.

TABĂRA, se adresează în special copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 8-24 de ani, din toată țara, care au ca hobby, muzica folk, chitara și poezia, însă pot fi primiți în tabără și cei care, deși nu cântă, doresc să ia parte la astfel de manifestări cultural-artistice.

Numărul total de locuri în tabără a fost limitat la 40 , iar costul este de 350 lei persoană, reprezentând doar mesele zilnice ale participanților ( 50 lei x 7 zile = 350 lei / persoană).Celelalte costuri ( cazare, recitaluri ale artiștilor, excursii, drumeții, transport, onorarii artiști, protocol, asistență medicală, pompieri, asigurare pază și securitate sunt suportate de organizatori, respective Asociația Culturală „Eu cred” Tașca, Primăria comunei Tașca și Consiliul Județean Neamț.

În urma unor discuții purtate cu mai mulți factori interesați, locul taberei nu a fost stabilit încă, dar indiferent de varianta aleasă, vor fi condiții decente, cu toate dotările pentru desfășurarea de astfel de evenimente.

Dacă se va alege Parcul Natural „Sfânta Maria” Tașca, participanții la tabără vor fi cazați atât la corturi, cât și în clădirea after school situată în vecinătatea parcului, locația respectivă fiind dotată cu rețea de apă, toalete moderne, băncuțe, alei, scenă în aer liber, locuri de joacă, teren de fotbal de dimensiune medie, rețea de electricitate.Parcul este situat aproape de centrul localității Tașca în imediata vecinătate a Drumului Național 12 C Bicaz- Gheorgheni.

Dacă se va alege Pensiunea „Ceahlău” Bicaz , participanții la tabără vor fi cazați în cele aproximativ 60 de camere, utilate cu băi proprii, mobilier modern, Tv, internet.Pensiunea „ Ceahlău” este situată în imediata apropiere a centrului or.Bicaz, dar și a Barajului de Acumulare Bicaz , la Drumul Național 15 Piatra Neamț – Vatra-Dornei.Unitatea este dotată cu foișoare, terase, locuri de joacă pentru copii, parcare, restaurant și bucătărie.
Zilnic, vor fi efectuate activități specifice obligatorii, ateliere de lucru, work-shopuri, drumeții, excursii, lansări de carte, albume de cântece folk și spectacole în aer liber, susținute de participanții la tabără și festival, dar și de invitați.

Festivalul Național ( concurs) de Creație și Interpretare „ DĂM FOLK” – ed.a II-a, se va desfășura la Centrul Cultural Tașca.Prima ediție a festivalului s-a desfășurat în perioada 8-10 Iulie 2016, la Casa de Cultură Bicaz, fiind câștigat de către Ionuț Stoian, 16 ani, din com.Zănești, jud.Neamț, care este deținătorului Trofeului Festivalului și care va fi invitat în recital.
Programul festivalului
Vineri, 28 Iulie, ora 16,00 – Festivitatea de deschidere a festivalului
• Desfășurarea concursului- secțiunile 8-14 ani ( gimnaziu) și 15-18 ( liceu)
• Recitaluri susținute de invitați
Sâmbătă, 29 Iulie, ora 16, 00
*Desfășurarea concursului – secțiunile 19-24 ani ( studenți) și grupuri
*Recitaluri invitați.
Duminică, 30 Iulie , ora 14,oo
*Festivitatea de decernare premiilor
*Spectacol de Gală
*Închiderea Festivalului Național de Creație și Interpretare „Dăm Folk”- ed.a II-a 2017
Juriul festivalului este format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, precum și poeți și personalități importante ale culturii românești, președinte fiind cunoscutul ADI BEZNA.
Fiecare concurrent va prezenta în concurs 2 ( două ) piese obligatorii, din repertoriul folk național sau internațional, acompaniamentul fiind live la chitară sau/ și alte instrumente specific ( tamburină, castaniete, cajon, percuții, vioară etc)
Festivalul este dotat cu premii în bani, instrumente muzicale, accesorii, trofee, cupe, diplome, medalii.Fiecare concurrent va primi diplomă de participare, iar coordonatorii/ profesorii/instructorii vor primi adeverință.
Înscrierea participanților la tabără , cât și la festival se face până la data de 1 Iulie 2017 ,la nr. de telefon 0787511361 ( Marius Coșerariu- organizator, președintele Asociației Culturale „Eu cred”)
Regulamentul de organizare a taberei și desfășurare a festivalului, precum și alte informații utile, le puteți găsi pe pagina www.facebook.com/Dăm folk.
Vă așteptăm cu drag!” (Daniela Ursache- primar comuna Tașca, jud.Neamț
Marius Mihai Coșerariu- președinte Asociația Culturală „Eu cred” Tașca)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.