ENACHE GHEORGHE, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bozieni, județul Neamț, a fost gasit in situatie de conflict de interese de catre inspectorii ANI. El a votat pentru concesionarea unei pasuni catre o asociatie de crescatori de animale in care era membru al consiliului director si totodata, incasa venituri.

Comunicat ANI:

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

ENACHE GHEORGHE, in calitate de consilier local, a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Bozieni privind aprobarea concesionării suprafeței de 91,69 ha pășune ce se află în proprietatea publică a comunei, în vederea pășunatului, către Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos – Neamț, persoană juridică de drept privat în cadrul căreia persoana evaluată deținea la acea dată calitatea de membru al consiliului director, încasând venituri de la aceasta.

De asemenea, în temeiul acelei Hotărâri, s-a încheiat Contractul de concesiune între Primăria Comunei Bozieni și Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos, deși peroana evaluată avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local întrucât avea posibilitatea să anticipeze că asociația va beneficia de pe urma adoptării lor.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70,  art. 71  și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. b) și lit. f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.