Radiatiile l-au bagat in ghearele ANI pe fostul primar de la Dochia, Iulian Ciubotaru. In cazul sau, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală, dupa ce acesta si-a acordat in mod ilegal, sporuri de radiatii emise de calculator, in perioada in care a fost primar. 

Comunicatul ANI:

”CIUBOTARU IULIAN-GHEORGHE, primar al comunei Dochia, județul Neamț 

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat/avizat un număr de cinci acte administrative care au produs un folos material pentru sine și unui spor pentru condiții vătămătoare de până la 15% din salariul de bază.Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75 din Legea nr. 393/2004.”

Cazul primarului Ciubotaru a fost adus in atentia opiniei la inceputul anului 2015, de vestea.net: ”Într-o Primărie cu birouri, unde nu bate nici grindina şi nici arşiţa, unde nu sunt nici cuptoare de pâine şi nici utilaje care să te oblige să stai cu căştile pe urechie? Singura variantă ar fi celebrul “spor de radiaţii”, acordat pentru a compensa riscurile efectiv dramatice la care se supun angajaţii care petrec mult timp la calculator. Dincolo de faptul că – prin lege! – primarul nu primeşte salariu ci indemnizaţie, iar această formă de retribuire nu este purtătoare de NICIUN SPOR, NICI MĂCAR SPOR DE VECHIME, dochienii află cu această ocazie ce primar dedicat au, că doar şi-a luat spor de radiaţii pentru că o fi petrecând ore întregi, pe zi, în faţa computerului, căutând surse de finanţare, studiind ghiduri, perfecţionându-se în legislaţia şi administraţia locală, nu?…”……citeste mai mult AICI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.