Fosta prefecta PSD Daniela Soroceanu, in prezent secretara judetului Neamt, a pierdut in primă instanta procesul intentat de Prefectura Neamt si trebuie sa plateasca institutiei 2.360 de lei, a anuntat astazi prefectul George Lazar, cel care a demarat procedurile pentru recuperarea sumei.

Suma reprezinta cheltuielile de judecata platite de Prefectura Neamt catre Laurentiu Dulama, dupa ce acesta a fost demis ilegal de Daniela Soroceanu, pe vremea cand era prefect. Dulama a contestat decizia in instanta si a avut castig de cauza, judecatorii considerand ca ordinul emis de Soroceanu a fost abuziv, acordandu-i-se despagubiri.

Dulama a fost despagubit si de CJ Neamt, cu suma de 200.000 de lei, bani care ar trebui recuperati tot de la Daniela Sorocenu, insa CJ Neamt nu a facut niciun demers in acest sens. Mai mult, un control al Curtii de Conturi a descoperit ca banii au fost platiti toti odata, desi legea spune ca acestia trebuiau platiti esalonat. ”Cei de la Consiliul Judetean au platit o suma de aproximativ 200.000 lei catre Laurentiu Amedeo Dulama, drepturi castigate de acesta in instanta. In mod normal, tot intr-o actiune de raspundere delictuala sau in regres, ar fi trebuit sa se indrepte Consiliul Judetean Neamt si impotriva doamnei Soroceanu, pentru a-i imputa aceasta suma, pentru ca nu e de datoria noastra, a nemtenilor, sa platim despagubiri din bugetul judetului Neamt, buget care nu apartine unei persoane sau unor persoane, buget care apartine locuitorilor judetului Neamt, pentru ca sunt taxele si impozitele noastre acolo si nu e corect ca din banii pe care judetul îi are la dispozitie, sa se plateasca despagubiri pentru greselile juridice ale altora, respectiv in cazul de fata, ale doamnei Soroceanu”, a declarat astazi prefectul George Lazar intr-o conferinta de presa.

Conferinta de presa Prefectura Neamt!

Publicată de Jurnal FM pe Luni, 5 octombrie 2020

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.