Prim vicepresedintele PNL Neamt, fostul prefect George Lazar, a abordat din nou tema Cheile Bicazului, intr-o conferinta de presa sustinuta la sfarsitul saptamanii trecute, la sediul PNL Neamt. El a precizat ca procesul in urma caruia judetul Neamt a pierdut (nedefinitiv, urmeaza recursul) administrarea zonei Cheile Bicazului a avut pana acum 50 de termene, dintre care doar 7 au fost in timpul mandatului lui de prefect. Prin urmare, Lazar considera ca actuala administratie a judetului Neamt, Prefectura si Consiliul Judetean, nu si-a facut treaba si nu a reprezentat interesele cetatenilor judetului. ”Am urmărit îndeaproape cazul, și ca prefect și ca avocat, și vă pot spune că au fost 50 de termene de judecată. Prefectura Neamț și Consiliul Județean Neamț, cele două mari instituții care trebuiau să fie garanți, să se bată pentru Cheile Bicazului, juridic vorbind, cu corectitudine, nu au făcut-o! Din nepăsare, indolență, nepricepere, iar rezultatul hotărârii din prezent nu favorizează județul Neamț!

Doamna prefect Daniela Soroceanu a spus că și eu, printre alții, mă pot face vinovat, parțial, de partea procesuală a chestiunii Cheile Bicazului! Vă spun cu subiect și predicat că atunci când am fost eu prefect au fost 7 termene de judecată, toate doar procedură (schimbare complet de judecată și altele) dar nu s-au dezbătut lucrurile de fond. Când s-au dezbătut problemele de fond, conducerea acestor instituții a fost exercitată de cei de la PSD!

Cum îți aperi interesele când practic legea este de partea ta? După ce se vede până acum nu le-au apărat! Asta înseamnă că ai o problemă de reprezentare și nu aperi interesele – din aceste motive și considerente generale consider că autoritățile din județul neamț nu și-au făcut bine treaba, pentru a susține patrimoniul Neamțului, ci doar declarativ spun că vor să facă lucruri pentru cetățeni, dar în fapt nu bagă în seamă problemele Neamțului!

Mitingul cetățenilor pentru Cheile Bicazului a fost binevenit! Cei care au ieșit in strada au spus că sunt pentru păstrarea integralității teritoriului județului Neamț. Dacă o altă categorie de șefi din administrația județeană nu au înțeles mesajul oamenilor simpli, care au spus că vor dreptate, înseamnă că nu înțeleg principiul democrației, nu își iubesc în mod suficient județul, locurile frumoase ale Neamțului și oamenii!”, a declarat George Lazar.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.