Fostul prefect de Neamt, Vasile Panaite a declarat astazi intr-o emisiune la postul de radio local, Jurnal FM, ca va candida in mod sigur la Primaria Piatra- Neamt la alegerile locale de anul viitor. ”Suta la suta voi candida la Primaria piatra neamt. Suta la suta. Am spus-o si imi asum. Am mai spus ca nu e calitatea mea sa-i judec pe ceilalti, dar daca esti un bun gospodar, arati ce ai facut tu, nu arati cu degetul. Asa mi se pare mie uman, si singurul lucru pe care mi-l doresc cu adevarat in acest oras unde locuiesc si din care nu vreau sa ma mut, nu va ascund, au fost nenumarate oprtunitati, dar chiar nu vreau sa ma mut din orasul asta (…) Vreau sa-l fac sa fie viu. Asta pot sa va promit asumat, cu subiect si predicat: orasul Piatra- Neamt va fi un oras viu”, a declarat Vasile Panaite in emisiunea ”Radio- programul amiezii”, moderata de Dan Apetrei, in fiecare zi incepand cu ora 15.

Declaratia lui Panaite vine sa lamureasca lucrurile privind viitoarea sa candidatura, dupa plecarea din Pro Romania. El fusese anuntat oficial inca din 2018 drept candidat la Primaria Piatra- Neamt din partea partidului lui Ponta, insa la inceputul acestui an a fost dat la oparte de Liviu Harbuz (coordonator Pro Romania Neamt) care ar vrea sa candideze el din partea acestei formatiuni politice, la functia de primar al orasului Piatra- Neamt. La vremea respectiva, Harbuz spunea ca Pro Romania s-a despartit de Panaite din cauza neimplicarii acestuia in activitatile politice, afirmand ca acesta se află in ”faliment financiar si moral”.

In ultimul timp, s-a observat o oarecare apropiere a lui Panaite de PNL Neamt si la un moment dat s-a speculat ca va fi candidatul liberalilor in 2020, avand in vedere situatia incerta a lui Dragos Chitic din punct de vedere politic, dupa condamnarea nedefinitiva din luna iunie. Panaite nu a vrut sa spuna daca va fi sprijinit de un anumit partid politic, insa a amintit ca in 2004 a castigat primaria comunei Dragomiresti, sprijinit de un partid mic, aproape inexistent. ”Nu are importanta partidul. In 2004 cand am candidat pentru primar in comuna Dragomiresti, am candidat din partea unui partid aproape inexistent, sa spun asa. Era vorba de Partidul Umanist Roman. De ce? Toate partidele mari erau ocupate, ca sa spun asa (…). Am spus atunci un lucru pe care-l spun si de data asta: daca este sa fie spre binele meu si al oamenilor, sa fie, daca nu, sa nu fie”, a mai completat Panaite.

Vasile Panaite a fost cel mai tanar primar din judetul Neamt la momentul in care a castigat alegerile la Dragomiresti. Avea 23 de ani.

Declaratiile complete ale lui Vasile Panaite la Jurnal FM, mai jos:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.