Autoritatile centrale dar si cele judetene, au tot dat asigurari ca elevii, profesorii si parintii, vor fi in siguranta in noul an scolar. S-au impus in scoli cele mai aberante reguli, rupte parca din lagarele nord coreene, ni s-a facut capul toaca zi de zi, ora de ora, despre cât de periculos este virusul chinezesc si cum vom cădea toti ca mustele daca elevii nu se sufoca in masca la scoala si daca se vor apropia unul de altul mai mult de 2 metri, ori daca intra parintii in scoli sau daca nu merg copiii pe sagetile trasate pe pardoseala, ca oile dupa stiuletele de porumb.

Cu toate astea, in drum spre scoala si de la scoala, elevii stau unul peste altul in mijloacele de transport in comun, la un loc cu adulti, multi dintre ei chiar fara masca, dupa cum se vede in pozele de mai jos, facute publice pe o retea de socializare. Imaginile sunt dintr-un autobuz SC Troleibuzul SA, pe traseul Piatra Neamt- Cuiejdi si nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Cam asa se circula pe traseul Piatra Neamț-Cuiejdiu cu autobuzele S. C. Troleibuzul Neamț. Obligam elevii să stea cu mască și să păstreze distanta de 1,5 m între ei la școală, un loc unde oricum e dezinfectat și curat, apoi îi înghesuim ca pe o turmă de oi în autobuze insalubre, lipiți unii de alții. Cei de pe scaune oricum nu se văd în marea de oameni. Nu e nicăieri nici O. P. C-ul, nici Poliția și nici D. S. P-ul. Măcar părinții să ia atitudine și să își protejeze copiii”, spune Livia Otet, cea care a a pus pozele pe contul de facebook.

Situatia este la fel cam in tot judetul, desi cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar, Mihai Obreja, seful ISJ Neamt, anticipa problema elevilor navetisti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Prefectura Neamt, insa spunea ca se va lua legatura cu transportatorii si se vor lua anumite masuri. Ce masuri s-au luat, se vede in imagini, iar de aici se pot trage doar doua concluzii: ori virusul nu este deloc periculos si autoritatile stiu asta dar nu recunsoc, ori virusul este periculos, insa suntem lasati in voia sortii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. asta nu e nimic…. daca va facem poze si pe traseul slobozia… piatra neamt sa vedeti si aici…. nu numai.. lasa oameni pe drum daca nu au marunt…. isi perd oameni serviciul din cauza lor….. trebuie desfiintat trolebuzul……

  2. Mergeți cu microbuzele de la Conpastru să vedeți acolo transport la conservă. Și nimeni nu face nimic ca să suplimenteze cursele sau să-i oblige să introducă autobuze de 50 locuri. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.