Lucrarile la ștrandul din Târgu Neamt sunt pe ultima sută de metri. Conform primarului Daniel Harpa, investitia va fi finalizata in aproximativ 3 luni de zile. Strandul ar fi trebuit dat in folosinta in aceasta vară, insa situatia economica dificila (cresterea preturilor la materialele de constructii) apărută la inceputul acestui an, a cam dat lucrurile peste cap, fiind necesare ajustari de preturi care au trebuit să parcurgă mai intai un traseu birocratic. Intârzâierea se datoreaza si procedurilor ceva mai greoaie, privind obtinerea unor avize de functionare. În orice caz, asteptarea se pare că va merita, pentru că după cum rezultă din imaginile de mai jos, strandul din Tg. Neamt va fi un loc de petrecere a timpului liber, spre care se vor indrepta multi nemteni.
Destul de dezamagit că s-a ratat acest sezon, primarul Harpa este înă încrezător că in iunie anul viitor, strandul va fi deschis publicului. ”Mi-as fi dorit sa putem deschide in acest sezon, însa din cauza preturilor, a situatiei economice actuale si a unor intarzieri privind obtinerea unor avize, lucrurile s-au decalat un pic, insa anul viitor in iunie, strandul va fi deschis.”
Strandul din Targu Neamt este unul dintre locurile de agrement care in mod sigur va atrage un public numeros. Obiectivul este prevazut cu un bazin mare, care va avea si tobogane. In incinta strandului sunt deja construite spatii pentru magazine, pentru vestiare, dar si pentru un local de alimentatie publica, cu terasa. Capacitatile estimate pentru strand, ar fi: 200 sezlonguri plaja, 120 locuri în bazine, 60 utilizatori pentru tobogane acvatice, 10 locuri in jacuzzi, 6 dusuri exterioare, 12 toalete, 120 de locuri la restaurant, bar si terasa, cafenea cu 20 de locuri si 80 de locuri la vestiare.
Terenul pe care va functiona strandul este în suprafa de 10.350 mp si apartine domeniului public al Orasului Târgu Neamt.
”Proiectul pentru Strandul orasului Targu Neamt a fost gandit pe fosta locatie a acestuia, locatie inchisa cu zeci de ani in urma. Cred ca a fost si o usoara urma de nostalgie in initierea acestei investitii, dar si marea necesitate de a construi mijloace de agrement pentru o zona turistica in dezvoltare. Impreuna cu proiectantul am gandit un bazin mult mai mare decat precedentul, cu zone pentru adulti, dar si pentru copii si cu amplasarea a doua tobogane acvatice. Ne dorim ca targnemtenii sa se bucure de zile frumoase de vara aici, dar si sa generam venituri care sa permita pe termen mediu si lung o mai buna administrare a orasului.
Acest obiectiv de investitii a fost gandit ca un complex de servicii pentru o cat mai placuta perecere a timpului liber. Astfel, vom avea acolo si o zona de restaurant si terasa, zona de magazine cu specific, dar si toate utilitatile necesare cum ar fi dusuri, grupuri sanitare, camere tehnice, sistem de filtrare, tratare si recirculare a apei etc.
Pe perioada de vara, parcurile acvatice sunt cea mai cautata si la îndemâna ca modalitate de distractie si petrecere a timpului în familie. Crearea in mediul urban a unor locuri adecvate care sa asigure tinerilor si copiilor conditii pentru miscare in aer liber, in conditii de siguranta cat si amenajarea unor zone care sa fie adevarate oaze de liniste, verdeata, care sa ofere o priveliste relaxanta tuturor categoriilor de varsta vor contribui la pastrarea si imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor”, mai spune primarul Daniel Harpa.
Ionut CORFU
Vezi si
Pol de creștere urbană la Târgu Neamț- Investiții masive la poalele Cetății