In aceasta seara, in jurul orei 20, inca o masina si-a spart baia de ulei la trecerea pentru pietoni de pe strada Darmanesti din Piatra- Neamt, in zona cunoscuta cu numele de ”Carpati”.

Se pare ca edilii cand se plictisesc, vin cu cate o idee din asta traznita, o aplica si apoi ca in filmele cu ”inteligenti” isi dau seama de tampenia facuta si e cam greu sa o dreaga, pentru ca ar insemna sa recunoasca faptul ca ideea lor a fost una extrem de proasta.

Chiar daca au fost avertizati ca o eventuala suprainaltare a trecerilor din oras, fara o semnalizare temeinica a obstacolului, pentru ca de fapt, ceea ce s-a facut este un obstacol pe carosabil, va duce la ”decolari” ale masinilor, ei au tinut-o ca Gaia mațu` si au facut nefacuta.

Iata ca in seara asta, se confirma din nou ca edilii, cand nu au ce face, fac pagube cetatenilor.

Un sofer din Piatra- Neamt, care a spus ca nu a stiut de modificarea acelei treceri, a declarat ca a vazut indicatorul ”denivelare”, insa nu a reusit sa opreasca masina, un Volkswagen Passat care are garda la sol ceva mai joasa, si a trecut, dupa estimarea lui, cu vreo 30 de km la ora, iar din balansul creat la trecerea peste ditamai obstacolul, s-a izbit cu baia de ulei de el si a facut-o praf.

Din cate stim noi, este a treia masina cu baia de ulei sparta acolo, intr-o saptamana. Insa, daca ar fi sa ne luam dupa urmele ramase pe trecere, (vezi foto) putem banui ca zeci de masini sufera avarii in fiecare zi.

Asa ca transmitem mesajul pagubitului din seara aceasta, care roaga pe consilierii locali, conducerea primariei, comisia rutiera si pe cine mai este prin institutia respectiva, sa rezolve problemele grave cu care se confrunta orasul si sa lase mai la urma fumigenele cu trecerile de pietoni, cand vopsite, cand suprainaltate. Pana atunci, sa faca bine si sa gaseasca o solutie pentru semnalizarea corespunzatoare a capcanei de pe carosabil.

La un calcul sumar facut la fata locului de soferul pagubit, costurile avariilor si ale reparatiei se ridica undeva la 700 de lei, plus 150 de lei, transportul cu platforma.

Anuntam si incurajam si noi pe cei care patesc asa ceva, ca pot cere ca reparatia sa fie suportata de Primarie, daca fac asta la un service autorizat si daca pastreaza facturile cu cheltuielile facute. Noi deja am contactat un avocat care s-a aratat dispus sa reprezinte in instanta pe eventualii pagubiti si a fost de acord sa-i facem public numarul de telefon si numele: Andrei Nica 0746/677919. Poate asa, cu alta ocazie, politicienii care ajung in fruntea orasului, se vor gandi de mai multe ori inainte de a lua o decizie.

Ar mai fi si alte comentarii de facut, dar ne abtinem, pentru ca suntem siguri ca o vor face cititorii destul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

11 COMENTARII

  1. Intr-adevar, in Neamt orice e posibil!
    Iar pana la suprainaltari, e loc destul prin gropile care populeaza reteaua de drumuri din acest judet, probabil ca cea mai proasta din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.