Scriitorul francez, laureat al Premiului Goncourt, Franz Bartelt s-a aflat la Piatra Neamt la invitatia directorului Bibliotecii Judetene, Adrian Alui Gherorghe. Cu aceasta ocazie s-a pus la cale o amiaza de cultura, in care autorul a purtat un dialog cu cei prezenti. Adrian Alui Gheorghe a mentionat ca l-a plimbat putin prin judet  pe Franz Bartelt, pentru a-i prezenta ceva din cultura si traditiile specifice romanesti/moldovenesti.

Franz Bartelt le-a povestit celor prezenti despre inceputurile sale ca autor, in timp ce lucra si la fabrica, vreme cand reusea sa gaseasca timp pentru a publica doua carti pe an. Acesta a mentionat ca si dupa multi ani, a ramas la acelasi program, in care scrisul si cititul ocupa cel mai mult timp.

Franz Bartelt, deopotriva romancier, dramaturg si foiletonsit, este unul dintre cei mai importanti scriitori ai momentului. Autor a peste patruzeci de volume, multe dintre ele in colectiile prestigioasei edituri Gallimard, Franz Bartelt scrie o literatura dinamica, cu un umor debordant, fara sa faca nici o concesie facilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.