Actualizare- 13 martie:

Ultima oră: Arest preventiv pentru o angajată a prefecturii Neamț și pentru o angajată a primăriei Dumbrava Roșie

Actualizare- 13 martie:

Surse: Angajată de la Primăria Dumbrava Roșie, reținută în dosarul funcționarei de la Prefectura Neamț

Știrea inițială: O femeie de aproximativ 64 de ani, funcționară la Prefectura Neamț, a fost reținută astăzi, de DGA Neamț (Serviciul Județean Anticorupție).

Potrivit unor surse tvmneamt.ro, femeia avea atribuții pe fondul funciar și obișnuia să ceară mici atenții (sume de maximum 100 de lei, cafea, etc.) pentru eliberarea unor documente. Ea mai avea câteva luni până la pensie. Reținerea (și probabil și un flagrant) nu a avut loc la Prefectură, ci în altă parte, pentru că femeia nu a fost astăzi la serviciu.

Prefectut Adrian Niță a confirmat oficial printr-un comunicat de presă, că un funcționar din Prefectură a fost reținut de polițiști și se pronunță ferm împotriva unor astfel de practici. ”In urma activitatilor specifice, astazi, 12.03.2024, polițiști din cadrul SJA Neamț au reținut, in vederea continuării cercetărilor, un funcționar public din cadrul Instituției Prefectului județul Neamt, bănuit de comiterea unor fapte de corupție. Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerată in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamt.

Instituția Prefectului județul Neamț acordă o importanță deosebită menținerii unui climat de integritate, prin instruirea periodica a functionarilor publici pe linia prevenirii si combaterii faptelor de coruptie, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilități de natură să aducă prejudicii imaginii instituției.

Pe măsură ce vom avea detalii suplimentare, vom reveni cu informații”, a declarat prefectul Adrian Niță.

I.C.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nu cred așa ceva! Precis e mâna lui Carabelea, nu are cum să se întâmple pe ogorul lui Niță asta! Niță e recunoscut pentru corectitudinea care îi caracterizează existența…când doarme.

  2. SA LE FIE RUSINE LA ACEASTA INSTITUTIE DGA MARE INFRACTOARE A PRINS DA PE AIA MARI CARE FURA MILIONE SI FAC MAGARI SI SINT PNListi nui vede Sa le fie rusine lua 100 de roni sau o cafea Doamne fereste Intreadevar merita laudat DGA

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.